Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξένοι πράκτορες και εμπρησμοί – Γιατί αλήθεια επί δικτατορίας δεν είχαμε εμπρησμούς;

Ξένοι πράκτορες και εμπρησμοί - Γιατί αλήθεια επί δικτατορίας δεν είχαμε εμπρησμούς;

Όταν μετά την μεταπολίτευση άρχισε να καίγεται όλη η Ελλάδα, για όσους δεν το θυμούνται, οι δημοσιογράφοι, η κόκκινη χούντα των ΜΜΕ κατηγορούσε τους “νεοφασίστες”.  Δεκάδες είναι οι συλλήψεις ξένων για εμπρησμούς στην Ελλάδα και καμία υπόθεση δεν προχώρησε. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι σαν… τρελοί! Είχαμε όμως στο παρελθόν και ομολογίες…

Συγκεκριμένα, ο Χαλούκ Κιρτσί, μέλος των Γκρίζων Λύκων με διασυνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες όταν αντιμετώπισε κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, είχε δηλώσει σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό: «Εμείς κάψαμε και τα ελληνικά δάση».

Κανένας δεν τον διέψευσε. Εκείνα τα χρόνια είχε λάβει χώρα ένας μεγάλος αριθμός εμπρησμών σε όλη την Ελλάδα. Ο Χαλούκ Κιρτσί είχε καταδικασθεί σε θάνατο το 1988 για δολοφονίες, αλλά αυτό δεν τον είχε εμποδίσει τα επόμενα χρόνια να είναι συνεργάτης και κουμπάρος του αρχηγού της Αστυνομίας και μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης και υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ.

Εκείνη την περίοδο είχαμε και άλλη ομολογία. Μετά τη σύλληψή του ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Αλατίν Τσακιτζί είχε αποκαλύψει ότι ως αντάλλαγμα για την ανοχή από τις τουρκικές υπηρεσίες στη μεταφορά ναρκωτικών, αυτός και οι συνεργάτες του είχαν κάψει δάση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Exit mobile version