Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μάθημα Θρησκευτικών: Το πρόγραμμα Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ακυρώσει το ΣΤΕ, εφαρμόζει η ΝΔ…

Μάθημα Θρησκευτικών: Το πρόγραμμα Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ακυρώσει το ΣΤΕ, εφαρμόζει η ΝΔ...

Ο καθηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωστός αρθρογράφος επί εκκλησιαστικών θεμάτων, κ. Ηρακλής Ρεράκης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και υποστήριξε πως το Υπ. Παιδείας συνεχίζει, με την προηγούμενη περίπου δομή και ύλη, το σχέδιο θρησκευτικής αποεκκλησιαστικοποίησης και θρησκευτικής ουδετερότητας των μαθητών.

“Τα νέα μεταβατικά Προγράμματα του Υπουργείου (2020) υποστηρίζουν ότι «όπως όλα τα διακριτά μαθήματα του σχολείου, ομοίως και το μάθημα των Θρησκευτικών ακολουθεί τις προδιαγραφές, βάσει των οποίων αναπτύσσεται η παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία που υλοποιείται εντός του σχολείου· συνεπώς, διαφοροποιείται από την κατήχηση, η οποία και αποτελεί έργο της Εκκλησίας». Έτσι, μέσω του γνωστού προσώπου – συνδέσμου Εκκλησίας και Πολιτείας, του Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων συνεχίζεται, ακωλύτως, το σχέδιο αποξένωσης των μαθητών από την Εκκλησία τους” αναφέρει μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του.

Tονίζει δε πως με τα μεταβατικά Προγράμματα και Βιβλία των Θρησκευτικών (2020) επανεισάγονται πάλι στα σχολεία, από άλλη πύλη, τα Προγράμματα Διαμαντοπουλου – Φίλη – Γαβρόγλου, τα οποία το ΣτΕ πρόσφατα ακύρωσε!

Exit mobile version