Έκθεση αμερικανικού Πανεπιστημίου αποκαλύπτει τις συνέπειες των πολεμικών επιχειρήσεων της Ουάσιγκτον
Eric Striker: Η εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 είναι ένας από τους πιο αποσταθεροποιητικούς παράγοντες στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη του Brown University. Ένα έγγραφο με τον τίτλο “Δημιουργία προσφύγων: μετατόπιση που προκαλείται από τους πόλεμους μετά τις 9/11 των Ηνωμένων Πολιτειών” από τους Vine, Coffman κ.ά., μελέτησε τον αντίκτυπο των αμερικανικών αιώνων πολέμων στο Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Φιλιππίνες, Ιράκ, Λιβύη και Συρία είχαν πολίτες με την πάροδο των ετών.
Η μελέτη του Brown University εκτιμά ότι περίπου 37 εκατομμύρια έχασαν τα σπίτια τους ή έγιναν πρόσφυγες λόγω των μαχών και των ζημιών στην υποδομή που προκλήθηκαν από αμερικανικές επεμβάσεις στη γη τους.
Τα τελευταία 20 χρόνια του συνεχιζόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» δημιούργησαν τόσους πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους, όπως και ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος. Εάν συμπεριληφθούν άλλα έθνη, που στοχεύουν οι αμερικανικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες όπως η Βενεζουέλα, ο αριθμός των προσφύγων κάθε είδους ανέρχονται σε 59 εκατομμύρια.
Εκτός από την ανθρώπινη σφαγή που προκαλείται, η στρατιωτική διαμάχη των ΗΠΑ και ο οπλισμός του Πενταγώνου προκαλεί επίσης πλήγμα και περιφερειακή αστάθεια για τους συμμάχους. 7,8 εκατομμύρια άνθρωποι από αυτές τις ζώνες σύγκρουσης ταξινομούνται ως αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έπληξαν την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 προήλθε από τις προαναφερθείσες χώρες.
Η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το εξωτερικό παραμένει μια πολύ δημοφιλής θέση για τους ψηφοφόρους. Ο Πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί τουλάχιστον επιφανειακά να τερματίσει τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αλλά μέχρι στιγμής έχει υπονομευθεί και αποκλειστεί τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους, όσο και από τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο και το Υπουργείο Εξωτερικών.