Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άρχισε η αλληλοσφαγή στην Νέα Δημοκρατία – Δίπλα στον σκληρό πυρήνα των Μητσοτακικών ο Βελόπουλος

Άρχισε η αλληλοσφαγή στην Νέα Δημοκρατία - Δίπλα στον σκληρό πυρήνα των Μητσοτακικών ο Βελόπουλος

Η ψηφοφορία στην Βουλή για την άρση ή όχι της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα στην σκληρή μάχη που θα δοθεί στην Νέα Δημοκρατία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μεγαλοπαράγοντα της δημόσιας ζωής που ήταν κατ’ ουσίαν αυτός, που ζητούσε την δίωξή του.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης των Παραπολιτικών Κουρτάκης είχε κάνει μήνυση στον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην ψηφοφορία όμως τελικά δεν πέρασε η άρση ασυλίας του Πολάκη, αφού πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είτε έλειπαν είτε καταψήφισαν.

Όπως έγραψαν οι εφημερίδες, ο εργοδότης του Κουρτάκη τηλεφώνησε στον Γενικό Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και διαμαρτυρήθηκε έντονα. Υπέρ της άρσης του Πολάκη ψήφισαν μόνο 70 βουλευτές από τους 158 της Νέας Δημοκρατίας και μαζί με αυτούς βεβαίως και το καλό δεκανίκι ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7 βουλευτές του κόμματός του να ψηφίζουν κατά του Πολάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι ο υπουργός του Μητσοτάκη, Άδωνις Γεωργιάδης ψήφισε κατά της άρσεως του Πολάκη και απολογήθηκε δημόσια για αυτό με τουίτερ στο οποίο έγραφε ότι “ήταν μια αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Ζητώ δημοσίως συγγνώμη. Δεν θα επαναληφθεί.”

Ήδη παρακολουθήσαμε, λοιπόν, την πρώτη εσωκομματική σύγκρουση μέσα στην Νέα Δημοκρατία και αυτό πριν χειροτερέψουν τα πράγματα. Όταν σε λίγο καιρό η οικονομία θα καταρρέει και θα αρχίσουν οι αντιδράσεις στο λαό, τότε είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει σφαγή εσωκομματική.

Exit mobile version