Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι θλιβεροί γραικύλοι θριαμβολογούν για τουρκική υποχώρηση… μετά από έναν μήνα παραβιάσεων!

Οι θλιβεροί γραικύλοι θριαμβολογούν για τουρκική υποχώρηση... μετά από έναν μήνα παραβιάσεων!

Ενδεικτική της ελαφρότητας της κυβερνήσεως ΝΔ στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη:

«Η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω πραγματικά αυτό το πρώτο βήμα πρέπει να έχει συνέχεια. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία».

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Έφυγε οριστικά το Oruc Reis; Καταρχήν να θυμίσουμε ότι τα τουρκικά πλοία παρέμειναν επί έναν και πλέον μήνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να υπάρξει στρατιωτική απάντηση από την ελληνική πλευρά.

Ας δούμε όμως τι απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου για την «αποχώρηση» του Oruc Reis: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε καλό βήμα. Η Ελληνίδα πρόεδρος είπε υποχώρηση. Ας μας ρωτούσαν να το λέγαμε πως επέστρεψε για συντήρηση. Μάλλον μιλούν στο κοινό τους».

Ποιος λέει ψέμματα; Θα φανεί σύντομα, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή, τα τουρκικά πλοία θα αποχωρήσουν (μόνα τους, χωρίς να τους… κάψουμε) και τότε ακριβώς θα αρχίσει το μεγάλο ξεπούλημα…

Exit mobile version