Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1995: Το ΚΚΕ ζητά στη Βουλή να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Τριάντα τουλάχιστον χρόνια κρατάει ο βρώμικος πόλεμος του Συστήματος κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ένας βρώμικος πόλεμος που τον αντέξαμε και θα τον αντέξουμε και μέσα από το μίσος τους και την χολή τους θα βγούμε περισσότερο δυνατοί, ένας βρώμικος πόλεμος στον οποίο συμμετέχουν και κάθε είδους ρουφιάνοι, ψευτοεθνικιστές και ψευτοπατριώτες.

Και ήταν στις αρχές Μαρτίου του 1995 όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Κολοζώφ, κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή(και δεν ήταν η πρώτη …), με την οποία ζητούσε να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Στον Κολοζώφ απάντησε τότε ο υπουργός δημοσίας τάξεως κ. Παπαθεμελής που του είπε:

«Το φρόνημα είναι ελεύθερο και διώκεται μόνο η παράνομη πράξη. Δεν έχω υπ’ όψη μου κάτι διαφορετικό, ώστε ο συνάδελφος να ρωτήσει ή να ελέγξει την κυβέρνηση. Η Χρυσή Αυγή είναι μεν ακροδεξιά οργάνωση, αλλά έχει υπόσταση κόμματος αναγνωρισμένου από τον Άρειο Πάγο».

Το αίτημα να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου δεν ήταν η πρώτη φορά που ετίθετο. Σχετική επιστολή είχε απευθύνει προς το γραφείο του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φούρας. Την επιστολή του αυτή το γραφείο του πρωθυπουργού είχε παραπέμψει στο υπουργείο δημοσίας τάξεως, που απεφάνθη ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα.

Η αποτυχία του ΚΚΕ να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή απογοήτευσε πολλούς και έτσι τα «Νέα» της Τρίτης 28 Μαρτίου 1995 ζητούν να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου! Όλα αυτά τον Μάρτιο του 1995, όταν για το μαχαίρωμα αναρχοκομμουνιστού στην Πλατεία Αττικής, που κατηγορούσαν την Χρυσή Αυγή, συνελήφθη τελικά και παραδέχτηκε την πράξη του ένας νέος, που είχε επιτεθεί στους «αναρχικούς» γιατί έκλεβαν τσιγάρα επανειλημμένως από το κατάστημα της θείας του! Μάλιστα τότε, είχαν γίνει για τον λόγο αυτό και πορείες αντιφασιστικές κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Ν.Γ.Μ.

Exit mobile version