Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο συμβολισμός της ΜΑΣΚΑΣ

Ο συμβολισμός της ΜΑΣΚΑΣ

Όσοι νομίζουν πως όσα γίνονται είναι αθώα και δεν κρύβουν έναν βαθύτερο συμβολισμό κάνουν λάθος! Ο Ernst Jünger υπήρξε ένας μεγάλος συγγραφέας, εθνικιστής, ο οποίος όμως δεν εντάχθηκε στο εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, αλλά παρ’ όλα αυτά κατηγορήθηκε μετά το τέλος του πολέμου ως συνεργάτης του ναζισμού. Ήταν Αξιωματικός και στους δύο παγκόσμιους πολέμους και στον Α’ Παγκόσμιο είχε τιμηθεί για την γενναιότητά του με το ανώτατο στρατιωτικό παράσημο ανδρείας!

Πριν από 88 ολόκληρα χρόνια υπήρξε ο συγγραφέας του βιβλίου “The Worker” (o Eργαζόμενος) στο οποίο προέβλεψε ότι οι μάσκες θα έκαναν σεβαστό τον κονφορμισμό. Ο Ernst Jünger προέβλεψε ότι οι μάσκες θα γίνονταν το τρέχον νόμισμα για την εκρίζωση της προσωπικότητας.

Ο Γερμανός συγγραφέας Ernst Jünger προέβλεψε την πανταχού παρούσα μάσκα προσώπου για την επιβολή κομφορμισμού-συμβατότητας και ομοιομορφίας σε μια μελλοντική απάνθρωπη κοινωνία σ’ ένα μυθιστόρημα με τίτλο The Worker που δημοσιεύθηκε πριν από σχεδόν 88 χρόνια..

Οι μάσκες γίνονται έκτοτε ένα στοιχείο υποχρεωτικό μιας “νέας κανονικότητας”..

Αυτό είναι ακριβώς το σενάριο που οραματίστηκε ο αινιγματικός Γερμανός συγγραφέας Ernst Jünger στο κλασικό έργο του που έγραψε το 1932, όπου τονίζεται ότι «η ομοιομορφία της Νέας Εποχής συμβολίζεται από τον ξαφνικό πολλαπλασιασμό της μάσκας στη σύγχρονη κοινωνία».

Αρχικά εμφανίστηκε με ποικίλες εκδοχές. Ως αντισφυξιογόνα μάσκα αερίου, με την οποία δοκιμάζουμε να εξοπλίσουμε ολόκληρους πληθυσμούς, είτε σαν μάσκα για σπορ και μεγάλες ταχύτητες, είτε ως μάσκα ασφαλείας για χώρους εργασίας που εκτίθενται σε ακτινοβολία, εκρήξεις ή ναρκωτικές ουσίες. Μπορούμε να υποθέσουμε, “συνεχίζει, μ’ ένα παράξενο προαίσθημα,” ότι η μάσκα τελικά θα αναλάβει λειτουργίες που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε σήμερα.”

Exit mobile version