Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δίωξη της Χρυσής Αυγής έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Η δίωξη της Χρυσής Αυγής έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Στην εφημερίδα  «Αυγή», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ρεύμα που έφερε στην κυβέρνηση την Αριστερά το 2015 και εξηγεί ότι η μεγάλη πολιτική μάχη αφορά το αν η λαϊκή δυσαρέσκεια θα πάρει αριστερά ή ακροδεξιά λαϊκιστικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα είπε:

“Ήταν η χρονιά που επί της ουσίας προετοίμασε κοινωνικά όλη την πολιτική ανατροπή που ακολούθησε το 2012 και την απόλυτη ρευστοποίηση του κοινωνικού συστήματος, με τις πολιτικές συνέπειες που γράφτηκαν τον Μάιο του 2012 … Η μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ -κοινωνικά, ιδεολογικά, πολιτικά- ήταν ότι σ’ αυτό το ρεύμα κατάφερε, ακριβώς επειδή ήταν εντός του, επειδή ήταν οργανικά συνδεδεμένος με αυτό, να βάλει το πρόσημο μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης. Δεν ήταν δεδομένο από πριν ότι αυτή η λαϊκή κίνηση, αυτή η λαϊκή διαθεσιμότητα θα έπαιρνε πρόσημο προοδευτικό, ριζοσπαστικό, αριστερό κ.λπ. Αυτή η μάχη νομίζω πως κερδήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν γίνει πολύ διαφορετικά …”

Χωρίς την δίωξη της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του ’13 από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά-Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν ποτέ πλειοψηφία!

Exit mobile version