Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κωνσταντίνος Τσάτσος, μία ακόμη απόδειξη για το πως έφερε στην χώρα η ΝΔ την κυριαρχία της αριστεράς

Κωνσταντίνος Τσάτσος, μία ακόμη απόδειξη για το πως έφερε στην χώρα η ΝΔ την κυριαρχία της αριστεράς

Ένα προφητικό κείμενο είχε επιδώσει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Δεκέμβριο του 1975.

Το 16σέλιδο δακτυλογραφημένο σημείωμα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό, περιελάμβανε υποδείξεις και παρατηρήσεις για την κυβερνητική πολιτική, με αναφορές στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τον Τύπο μεταξύ άλλων.

Το έγγραφο εντοπίστηκε στο Αρχείο Καραμανλή. «Απογραφή δυνάμεων στο τέλος του 1975». Από το κείμενο αυτό και τα εξής:

“Εκεί όπου το κακό προχώρησε περισσότερο είναι στην Παιδεία.

Ημιμορφωμένοι όπως είναι οι περισσότεροι διδάσκαλοι και καθηγηταί και υπό την πίεση των βιωτικών των αναγκών και με το δέλεαρ των υποσχέσεων της αντιπολιτεύσεως, που παρουσιάζεται αλληλέγγυος σε κάθε απεργία τους, έχουν γίνει κατά πλειοψηφίαν αριστερίζοντες και μεταδίδουν αυτές τις ιδέες στα παιδιά.

Αυτό το κακό πρέπει να χτυπηθή αμείλικτα, αδιαφόρως αν θα προκληθούν αντιδράσεις. Τα παιδιά, οι Σύλλογοι γονέων πρέπει να καταγγέλλουν όσους ανακατεύουν στα σχολεία την πολιτική και όσους θεωρούν τον εθνικό φρονηματισμό, όπως γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου, σαν εθνοκαπηλεία.

Το φαινόμενο του καθηγητή Βανδώρου, που ακόμα δεν τιμωρήθηκε και που η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών ακόμα δεν έπαψε πρέπει να μας ξυπνήση.

Επί ένα μήνα γράφει ο Τύπος ότι ο Βανδώρος διώκεται διότι δεν αναγνώρισε την συμβολή του Μεταξά στο όχι, που είπε μόνος του (!) ο λαός. Αυτό είναι ψεύδος.

Ούτε το Υπουργείο ούτε οι εφημερίδες ούτε ο Ελεύθερος Κόσμος το διέψευσαν.

Ο Βανδώρος διώκεται διότι, σε άλλο μέρος του λόγου του, όχι μόνο έπλεξε τον Υμνο του ΕΛΑΣ, αλλά τόνισε ότι ο τίμιος αγώνας του για την ανατροπή του φασισμού συνεχίζεται ακόμα και σήμερα από τους Νέους.

Το Βήμα έκανε τον Βανδώρο, ήρωα της δημοκρατίας.”

Exit mobile version