Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρωσία, 1993: Η μεγάλη σφαγή της Μόσχας. Όταν ο «εκλεκτός» της Δύσεως Γέλτσιν έπνιξε στο αίμα τους Ρώσους Πατριώτες

Στις 4 Οκτωβρίου ΤΟΥ 1993 ο εκλεκτός της Δύσεως, ο μεγάλος «δημοκράτης» Μπορίς Γέλτσιν, που αποδείχθηκε μέθυσος και διεφθαρμένος έπνιξε στο αίμα την επανάσταση των Ρώσων πατριωτών που είχαν καταλάβει το κτίριο του κοινοβουλίου στη Μόσχα. Ανάμεσά τους και κομμουνιστές, αλλά πάνω απ’ όλα Ρώσοι πατριώτες και φυσικά Ρώσοι Εθνικιστές, που έδωσαν σκληρές μάχες με τις ομάδες των μυστικών υπηρεσιών που ήλεγχε ο Μπόρις Γέλτσιν.

Όλα άρχισαν στα τέλη Σεπτεμβρίου 1993 όταν ο Γέλτσιν αποφάσισε να διαλύσει την Ρωσική Βουλή γιατί η πλειοψηφία των μελών της αντιδρούσαν στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που είχε εξαγγείλει και που είχαν σκοπό το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της Ρωσίας σε διεθνείς «επιχειρηματίες». Η πλειοψηφία των βουλευτών κατέλαβε το κτίριο και απηύθυνε έκκληση στον λαό να εξεγερθεί και να ανατρέψει τον Γέλτσιν. Στις 3 Οκτωβρίου μετά από δέκα ημέρες πολιορκίας, οι εξεγερμένοι έσπασαν τον κλοιό των δυνάμεων του Γέλτσιν και βάδισαν προς το κτίριο της τηλεοράσεως. Ακολούθησαν σκληρές και ανελέητες μάχες.

Ποιοι ήταν όμως οι Ρώσοι πατριώτες, που είχαν αποφασίσει να διεκδικήσουν την πατρίδα τους; Ήταν Ρώσοι Εθνικιστές, αλλά και παλαιοί κομμουνιστές, που είχαν αποφασίσει να αντισταθούν στο ξεπούλημα και στη νέα υποδούλωση της Ρωσίας.

Όπως είχε καταγγείλει λίγους μήνες πριν ο πρώην Στρατηγός της KGB, Βλαντιμίρ Μεντβέντεφ, στις μυστικές υπηρεσίες είχαν τοποθετηθεί από τον Γκορμπατσόφ και στην συνέχεια από τον Γέλτσιν άνθρωποι των ΗΠΑ! Ο Γκορμπατσόφ, που διέλυσε την Σοβιετική Ένωση από τον πατέρα του ονομαζότανε Γεφιμόβιτς και από την μητέρα του Μωϋσέγιοβιτς! Για να αντιληφθούμε το πνεύμα εκείνων των ημερών, η Ισπανική εφημερίδα El Pais έγραφε λίγες ημέρες πριν την σφαγή της Μόσχας του 1993:

«Οι βουλευτές δεν σταματούν να μιλούν και να λένε ιστορίες για την εβραϊκή συνωμοσία κατά της Ρωσίας. Ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός ανθούν στον χώρο του αποκλεισμένου κοινοβουλίου».

Ο ανταποκριτής του MEGA, στην Ουάσιγκτον, που ήταν τότε ο Αλέξης Παπαχελάς είχε πει ξεκάθαρα ότι αυτό που φοβούνται οι Αμερικάνοι είναι μία νίκη των αντιπάλων του Γέλτσιν γιατί αυτή θα φέρει στην Ρωσσία μια Εθνικιστική Δικτατορία. Οι υπερασπιστές του κοινοβουλίου κρατούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία σημαίες της Αγίας Ρωσίας και πολεμούσαν φωνάζοντας: «Είμαστε Ρώσοι και ο Θεός είναι μαζί μας».

Η μάχη ήταν άνιση. Απέναντι στις ψυχές των Εθνικιστών, τοποθετήθηκαν κανόνια και τεθωρακισμένα. Ανάμεσα στους σωρούς των νεκρών βρέθηκαν Εικονίσματα και Σταυροί. Σχεδόν 1.000 νεκροί. Περισσότερες από εκατό χιλιάδες οι συλλήψεις. Δέκα χιλιάδες από αυτούς φυλακίστηκαν. Κανένας δεν έμαθε την τύχη τους, αρκετοί από αυτούς πέθαναν στις φυλακές …

Ι. Α. Β

Exit mobile version