Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

31 Ιανουαρίου 1996 – Ίμια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή

31 Ιανουαρίου 1996 - Ίμια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή

Συνεχείς οι τουρκικές προκλήσεις κι αντίδραση καμία και το μόνο που δεν συνέβη είναι να βάλουν “amber alert” για τους εθνικοπατριώτες κάθε είδους και τους πρώην χρυσαυγίτες, που κατηγορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να έχει υπόδικη την ηγεσία της και να την πολεμούν σκληρά όλες οι δυνάμεις και οι μηχανισμοί του Συστήματος και πιο πολύ απ’ όλους αυτοί που παριστάνουν δήθεν τους ακροδεξιούς, τους εθνικά ευαίσθητους και άλλα πολλά προσχήματα όλα μίας απάτης…

Και αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε τον Ιανουάριο του 1996 τι έγινε τότε που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είχε ούτε βουλευτές, ούτε ποσοστά… Και ήταν τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, που δόθηκε τελικά η εντολή για υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από την βραχονησίδα Ίμια, από ένα τμήμα της Ελληνικής Πατρίδας, από χώρο της εθνικής μας κυριαρχίας! Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού έθνους υπεστάλη η Ελληνική Σημαία από εθνικό έδαφος και μάλιστα χωρίς μάχη, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα, με μία απλή διαταγή!

Το πρωί της επόμενης ημέρας συνεδρίασε εκτάκτως η Βουλή και την στιγμήν που ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης, έλεγε από βήματος το «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», ακούστηκαν φωνές και κραυγές από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως, όπως «αίσχος», «προδοσία»!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Χρυσή Αυγή τύπωσε μία προκήρυξη με την οποία γέμισαν οι δρόμοι των Αθηνών. Η προκήρυξη έλεγε: «Αντισταθείτε στο ξεπούλημα. Αντισταθείτε στην προδοσία» – «Προτιμότερος ο πόλεμος από την ταπείνωση- Χρυσή Αυγή».

Στις 7 η ώρα είχαμε συγκέντρωση στα γραφεία μας και εντελώς αυθόρμητα, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, ξεκινήσαμε για το χώρο της Βουλής στον οποίον εκείνη την ώρα γινόταν συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σημίτη. Εκατοντάδες μέλη, φίλοι και στελέχη του Κινήματός μας συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή, μοιράζοντας προκηρύξεις στον κόσμο και φωνάζοντας τα συνθήματα: «ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ», «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», «ΛΑΟΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ», «ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ», «ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ»!

Οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μόνοι που αντέδρασαν στην εθνική ταπείνωση και εξέφρασαν απόλυτα το δίκαιο αίσθημα της εθνικής ντροπής, που επικρατούσε την ημέρα εκείνη στον ελληνικό λαό.

Την ώρα, που βρισκόμασταν έξω από την Βουλή, ήταν εκεί και ένα συνεργείο του ΣΚΑΪ, το οποίο ζήτησε δηλώσεις. Σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος είπε ότι είμαστε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε για την εθνική ντροπή και την ταπείνωση και ότι θεωρούμε υπεύθυνους για ό,τι συνέβη την περασμένη νύκτα τους πολιτικούς, οι οποίοι χειρίστηκαν την κρίση. Σε ερώτηση του παρουσιαστή του δελτίου Ευαγγελάτου τι διαφορετικό έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση του απάντησε ότι έπρεπε να πει ΟΧΙ, όπως είχε πει ΟΧΙ ο Ιωάννης Μεταξάς απέναντι σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Όμως ο Μεταξάς τόνισε ήταν στρατηγός και όχι πολιτικός! Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ κατάλαβε τότε η συζήτηση παίρνει δυσάρεστη τροπή για τα συμφέροντα, τα οποία υπηρετεί και κατ’ ευθείαν διέκοψε την ζωντανή σύνδεση, λέγοντας ότι «εμείς προτιμούμε τους πολιτικούς από τους στρατηγούς».

Πριν την ολιγόλεπτη αυτή συνέντευξη σχετικό ρεπορτάζ για την συγκέντρωσή μας είχε δείξει στον ίδιο σταθμό η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου, αναφέροντας ότι κρατούσαμε σημαίες με τον … αγκυλωτό σταυρό!!! Την ίδια στιγμή τα πλάνα μας έδειχναν να κρατούμε Γαλανόλευκες και Σημαίες με τον Δικέφαλο Αετό … Είχαμε σκοπό στην ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΪ να καλέσουμε τον λαό των Αθηνών να έλθει εκεί στον χώρο της Βουλής να διαμαρτυρηθεί μαζί μας ενάντια στην προδοσία και την εθνική ντροπή. Δεν προλάβαμε γιατί η σύνδεση διεκόπη ξαφνικά. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί πατριώτες και εθνικιστές λίγη ώρα μετά έφθασαν στον χώρο της συγκεντρώσεως, ενώ γενικά η ανταπόκριση του λαού ήταν θερμή και παίρναμε από όλους «συγχαρητήρια» για την στάση μας.

Στο σημείο αυτό κρατάμε την ερώτηση ενός φίλου, ο οποίος βλέποντας το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήλθε στην συγκέντρωσή μας. Το ερώτημά του ήταν: «Μα γιατί είμαστε τόσο λίγοι;». Του απαντήσαμε τότε και η απάντηση αυτή έχει μια ευρύτερη σημασία ότι οι τελευταίοι τους οποίους θα έπρεπε να ρωτήσει ήταν αυτοί που ήταν παρόντες έξω από την Βουλή και επιπλέον στους αγώνες τους καλούς πάντοτε λίγοι είναι αυτοί που σηκώνουν πρώτοι τη Σημαία, που ανάβουν πρώτοι την Φλόγα του βωμού.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μια πορεία γεμάτη πάθος ξεκίνησε από τον χώρο της Βουλής περνώντας από τις οδούς Ακαδημίας και Πανεπιστημίου και έχοντας κατεύθυνση τα γραφεία μας στην οδό Κεφαλληνίας. Μπροστά πήγαιναν οι Σημαίες και πίσω εκατοντάδες ξεχωριστοί νέοι, που έδειχναν με τον δικό τους τρόπο την αντίδρασή τους στην εθνική ντροπή φωνάζοντας: «ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ».

Ι. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΒΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ

Exit mobile version