Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Jean-Luc Gala Καθηγητής Λοιμωξιολόγος: “Δεν έχουμε επιδημία! Η εποχιακή γρίπη θα σκοτώσει περισσότερους”

Jean-Luc Gala Καθηγητής Λοιμωξιολόγος: “Δεν έχουμε επιδημία! Η εποχιακή γρίπη θα σκοτώσει περισσότερους”

Ο Jean-Luc Gala Καθηγητής Λοιμωξιολόγος στο UCL και διευθυντής Μονάδας Βιολογικών Απειλών δήλωσε: “Δεν έχουμε επιδημία, δεν έχουμε β΄ κύμα .Η εποχιακή γρίπη θα σκοτώσει περισσότερους από τον Covid. Οι ερμηνείες στατιστικολόγων δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Στο Βέλγιο στις 7.000 εισαγωγές ημερησίως μόνο οι 40 αφορούν covid. Μόνο 70 ασθενείς στην εντατική επί 2000 κλινών.

Ο Jean-Luc Gala τόνισε ότι τα αυξανόμενα κρούσματα οφείλονται στην αύξηση των τεστ και ότι βάσει των ποσοστών δεν είναι επιδημία. Υπάρχουν 7.000 περιπτώσεις νοσηλείας στο Βέλγιο σε ημερήσια βάση που είναι non-covid. 7.000 εισαγωγές έναντι 40 περιπτώσεων covid καθημερινά. Ειλικρινά, θα με συγχωρήσετε που δεν ανησυχώ πάρα πολύ. Δήλωσε επίσης: “Έχουμε σποραδικές περιπτώσεις και δεν το αμφισβητούμε. Υπάρχουν covid ασθενείς σε εντατική θεραπεία, ναι. Μερικοί ασθενείς εντατικής θεραπείας ήταν εκεί για εβδομάδες και εβδομάδες, οπότε αυτές δεν είναι νέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιδημία και κάτι νέο;Όχι. Υπάρχουν σποραδικές περιπτώσεις; Ναι. Είναι εκθετικό; Όχι. Είναι η ιατρική κατάσταση εκτός ελέγχου; Όχι.”

Επίσης σε συνέντευξή της στο RT France, η Γαλλίδα Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude εκτίμησε στις 15 Σεπτεμβρίου ότι “ήμασταν στο τέλος της επιδημίας” και ότι το ποσοστό θνησιμότητας του Coronavirus ήταν “ισοδύναμο με αυτό της γρίπης. Φθάσαμε στην ώρα των απολογισμών. Eίμαστε στο τέλος της επιδημίας. Είδαμε ότι δεν είχαμε έξαρση θνησιμότητας στην Ευρώπη”

Exit mobile version