Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Aντισυνταγματάρχης Antonio Tejero στον τάφο του Φράνκο (Βίντεο)

Ο πρώην Aντισυνταγματάρχης Antonio Tejero Molina, ο οποίος είχε καταλάβει την Ισπανική Βουλή στις 23 Φεβρουαρίου του 1981, όταν πήγε στο νεκροταφείο Mingorrubio την ημέρα που ο πρώην δικτάτορας Φρανσίσκο Φράνκο θάφτηκε εκεί έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Οι εκεί συγκεντρωμένοι Ισπανοί Εθνικιστές τον χειροκρότησαν θερμά, φωνάζοντας το όνομά του.

Ο Τεχέρο παρέμεινε στην φυλακή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ήταν ο τελευταίος από τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα που απελευθερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1996 μετά από 15 χρόνια στην στρατιωτική φυλακή της Αλκαλά ντε Χενάρες. Έζησε στην συνέχεια στο Torre del Mar στην επαρχία της Μάλαγα.

Μετά το θάνατο του κυβερνήτη της Χιλής Augusto Pinochet το 2006, ο Tejero ήταν παρών σε μια τελετή για τον Πινοσέτ στην Μαδρίτη. Το 2009, ο γιος του Tejero, Ramón Tejero Díez, έγραψε στην εφημερίδα ABC ότι ο πατέρας του είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος που ήθελε να κάνει το καλύτερο για την Ισπανία.

Ο άλλος γιος του, Antonio Tejero Díez, ήταν Αντισυνταγματάρχης της Πολιτοφυλακής και είχε μάλιστα συμμετάσχει και σε αποστολή στην Αγκόλα, αλλά αποστρατεύθηκε με απόφαση της κυβερνήσεως γιατί στις 18 Φεβρουαρίου, κάλεσε τον πατέρα του στους στρατώνες Valdemoro για να εορτάσουν την 33η επέτειο της καταλήψεως της Βουλής.

 

Exit mobile version