Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πληρώνουμε την Fraport στο προτεκτοράτο των ξενόδουλων πολιτικών

Μέσα στα πλαίσια του Μνημονίου ξεπουλήσαμε σε μία γερμανική εταιρεία 14 αεροδρόμια της χώρας. Η γερμανική εταιρεία όμως, δεν είχε λόγω της καραντίνας τα έσοδα που περίμενε αυτόν τον χρόνο και την ίδια ώρα που εκατομμύρια Έλληνες έχουν μείνει άνεργοι και εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα στην ουσία έχουν κλείσει, αυτοί θέλουν αποζημίωση και θα την πάρουν…

H κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε να αποζημιώσει την Fraport, που είχε αξιώσει ποσό ύψους 150 εκατ. ευρώ στις αρχές του καλοκαιριού, λόγω της απώλειας εσόδων από την πανδημία και το lockdown.

Η Fraport συμφώνησε με παράγοντες της κυβέρνησης, μετά από σχετική συνάντηση, σε αποζημίωση μεγάλου ποσού δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ θα ανασταλούν οι πληρωμές της από το ετήσιο αντάλλαγμα των 22,9 εκατ. ευρώ και επίσης, όπως έγινε γνωστό, θα λάβει και απαλλαγές, φορολογικής φύσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fraport ελέγχει 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα (Άκτιο, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Χανιά).

Exit mobile version