Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίσκεψη Πομπέο σε Θεσσαλονίκη και Σούδα…

Πόσο τυχαία άραγε είναι η επίσκεψη του Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη την ημέρα του Γιομ Κιπούρ και η επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο; Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για να υποδεχθεί τον Πομπέο ο Νίκος Δένδιας για τον οποίο δήλωσε ο Πομπέο ότι είναι πάντοτε φανταστική η συνάντησή τους;

Όπως ανακοινώθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.  Ο Πομπέο θα ευρεθεί στην Θεσσαλονίκη με την Ιουδαϊκή Κοινότητα ακριβώς την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, η οποία θεωρείται ως η πιο ιερή ημέρα στο εβραϊκό ημερολόγιο.

Μετά την Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα αναδεικνύει την κεντρική σημασία που έχει για την ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση ο τομέας της ασφάλειας και της άμυνας. Στην δεύτερη επίσκεψή του στην Ελλάδα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Πομπέο αποφεύγει την Αθήνα και, αντιθέτως, επισκέπτεται τη συμπρωτεύουσα και τη βάση της Σούδας.

Κοινή δήλωση Αθήνας – Ουάσινγκτον μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον αμερικανό όμολογό του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη και καμία καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο! «Είναι πάντοτε φανταστικό να βλέπεις τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Nίκο Δένδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.

Συμφωνία υπέγραψε στην Θεσσαλονίκη ο Μάικ Πομπέο και με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την προαγωγή της επιστήμης και της τεχνολογίας και την προώθηση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο…

 

Exit mobile version