Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάδα, η Ρωσία και η γεωπολιτική προσέγγιση του Παναγιώτη Κονδύλη

  • Δηλώσεις θριαμβευτικές έκανε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, στην Κρήτη έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Δηλώσεις στις οποίες κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την Ρωσία και τις δηλώσεις αυτές τις έκανε έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, ο οποίος ασφαλώς και συμφωνούσε…

Το λάθος των πολιτικών της κυβερνήσεως των Αθηνών επαναλαμβάνεται σε μία τραγικά άστοχη γεωπολιτική προσέγγιση.

Αυτήν την στιγμή και όχι μόνον, από την δεκαετία του ’70 τουλάχιστον, για να μιλήσουμε για τα τελευταία χρόνια, η Ελλάς απειλείται από την Τουρκία και οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάρει το μέρος μας.

Για το θέμα γράφει, σχετικά, ο αείμνηστος καθηγητής Κονδύλης στο περίφημο βιβλίο του «Η θεωρία του πολέμου», στο επίμετρο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«Πράγματι ο μεγαλύτερος πολεμικός κίνδυνος για την Τουρκία και η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα, έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης δυνάμεων ικανών να συναγωνιστούν την αμερικανοτουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και την κεντρική Ασία, όσο και στα Βαλκάνια. Μονάχα μία ισχυρή, εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια και στην Ανατολή όπου θα ενεργοποιούνταν ο παλαιός αντιτουρκικός άξονας Ρωσίας-Ιράν».

Exit mobile version