Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο πλευρό της Αρμενίας και κατά Ερντογάν επίσημα η Ρωσία

Την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) σχολιάσει το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Έλενα Πανίνα.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να διατηρήσει την εικόνα του “ισχυρού”, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ο νέος πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι προς το συμφέρον οποιασδήποτε πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Δεν είναι αρκετή η ροή προσφύγων στην Τουρκία από τη Συρία για τον Ερντογάν;», είπε, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη ροή των προσφύγων.

Η Ρωσία ανέπτυξε 15 Mig29 στο Erevan έτοιμα ν΄ κτυπήσουν την τούρκικη αεροπορία. Το Αζερμπαϊτζάν χτύπησε ιρανικό έδαφος. Η Τουρκία κάνει το λάθος ενεργοποίησης του τόξου Ρωσίας-Ιράν.

Τα Ρωσικά μαχητικά της (RUAF) αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση του Erevan στην Αρμενία ενώ σε σχηματισμούς χθες πρωί, πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας σε χαμηλές πτήσεις.

Αν ο πόλεμος επιδεινωθεί δεν αποκλείεται τα MiG να χρησιμοποιηθούν για να καταρρίψουν κυρίως τα τούρκικα drones που επιχειρούν για λογαριασμό των Αζέρων.

Exit mobile version