Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιες κυρώσεις; Ανοιχτά υπέρ Τουρκίας η Άνγκελα Μέρκελ

Μας σέρνουν στον απευθείας διάλογο από μηδενική βάση – Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ραγιαδισμού ολόκληρων δεκαετιών!

Όπως όλα δείχνουν θα… αναβληθεί εκ νέου η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, καθώς το σενάριο η ΕΕ να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον Erdogan συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Τουρκία να προκαλέσει νέα ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και για ποιες κυρώσεις άλλωστε να συζητήσουν; Εκείνες που δεν θέλει ούτε η ελλαδική κυβέρνηση; Πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος ο Δένδιας είχε δηλώσει ότι επιθυμεί απλώς να “συνταχθεί μια λίστα κυρώσεων”, όχι όμως και να εφαρμοστούν!

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Μέρκελ απέδωσε εύσημα στην Τουρκία λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς επαίνεσε τη δράση της στο “προσφυγικό”, αναφέροντας ότι κάνει «εκπληκτική και αξιοσημείωτη προσπάθεια για τη φιλοξενία προσφύγων»!

«Η σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία είναι πολυδιάστατη», υπενθύμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην γερμανική βουλή, τονίζοντας ότι πρέπει να «επικεντρωθούμε στη συνεργασία μαζί της». Τέλος σημείωσε με νόημα ότι οι εντάσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι υψηλές, αλλά η Τουρκία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ…

Όπως καταλαβαίνετε, πιο πιθανόν είναι να υπάρξουν κυρώσεις κατά της… Ελλάδας, παρά στην Τουρκία!

Exit mobile version