Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμη χειρότερο για την Ελλάδα το “νέο Δουβλίνο”!

Ετοιμάζεται τον Δεκέμβριο νέο σύμφωνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους λαθρομετανάστες, που θα είναι ακόμη χειρότερο από το μέχρι τώρα σύμφωνο του Δουβλίνου! Καμία δέσμευση ότι αυτοί που θα περνούν στην Ελλάδα θα μοιράζονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ή θα δεσμεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για την απέλασή τους. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατη συνδιάσκεψη.

Την πεποίθηση ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει καταστεί εφικτή μια πολιτική συμφωνία επί των βασικών σημείων της νέας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άσυλο εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος είναι γνωστό ότι αντέδρασε στον να πάνε από την Ελλάδα στην Γερμανία λαθρομετανάστες.

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι οι χώρες εισόδου να αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί μόνες τους», τόνισε ο κ. Ζεεχόφερ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, η οποία συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σχοινάς περιέγραψε το σχέδιο της Ε.Ε. ως ένα κτίριο με τρεις ορόφους: στον πρώτο βρίσκονται οι «πολύ ισχυρές εξωτερικές εταιρικές σχέσεις με τις χώρες προέλευσης ή τράνζιτ», στον δεύτερο ένα σύστημα «δυναμικής διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων μας» και στον τρίτο ένα σύστημα «μόνιμης και αποτελεσματικής αλληλεγγύης» για όσους, λόγω γεωγραφίας, πρέπει να αντιμετωπίσουν υψηλή μεταναστευτική πίεση.

Όπως φαίνεται καθαρά από τα παραπάνω, αυτό που ετοιμάζουν είναι να δώσουν χρήμα στην Ελλάδα, προκειμένου αυτή να κρατάει τους λαθρομετανάστες και να μετατρέψουν την Πατρίδα μας σε ένα hot spot για ολόκληρη την Ευρώπη.

Exit mobile version