Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για τον Μητσοτάκη η κλεφτουριά του 1821 εμπνεύστηκε από την… Αμερικανική Επανάσταση!

  • Και εμείς διαβάζαμε τις περιπέτειες του «Μπλεκ» σε νεαρή ηλικία, αλλά δεν το μπερδέψαμε με τα βιβλία ιστορίας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου αλλάζουν στην κυριολεξία τα… φώτα στο Νόημα της Εθνεγερσίας του 1821.

Για τους «προοδευτικούς», η Ελληνική Επανάσταση είχε ομοιότητες με την… Γαλλική Επανάσταση. Για τους νεοφιλελεύθερους, όπως ακούσαμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, οι Έλληνες οπλαρχηγοί εμπνεύστηκαν από την… Αμερικανική επανάσταση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί και αυτά είναι πολλά»!

Για να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο, ή αμόρφωτος είναι ή πολύ… αμερικανόφιλος. Η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν κοινωνική αλλά ΕΘΝΙΚΗ επανάσταση. Και δεν είχε καμία σχέση με την αποικιοκρατική κρίση της Αμερικής που δημιούργησε στην συνέχεια το πολυεθνικό κράτος των ΗΠΑ.

Όμως και εν όψει των 200 ετών από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων για την ελευθερία, το πολιτικό σύστημα επιχειρεί απροκάλυπτα να μεταλλάξει τον χαρακτήρα της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Και όπως όλα δείχνουν, θα δούμε μεγάλες “ομορφιές” από την Επιτροπή Greece 2021 που έχει αναλάβει την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων. Άραγε ποιους εξυπηρετεί αυτός ο ιστορικός αναθεωρητισμός;

Exit mobile version