Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο φόρος για το τσάι, η αμερικανική επανάσταση και το 1821 

 

Ποιος αλήθεια γράφει τους λόγους του Κυριάκου Μητσοτάκη; Μόνος του ή έχει κάποιον λογογράφο; Οι φήμες λένε ότι λογογράφος του είναι το πρώην στέλεχος της ΚΝΕ και στην συνέχεια διευθυντής της Ελευθεροτυπίας και άνθρωπος που συνεργάστηκε με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος Βλαστάρης, που τώρα έχει εγκατασταθεί στου Μαξίμου με παρέμβαση του παλαιού του σύντροφου στην ΚΝΕ, Θεοδωρικάκου.

Υποδεχόμενος των υπουργών εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και τα εξής:

“Αξιότιμε υπουργέ των Εξωτερικών, αγαπητέ φίλε Mike,

Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια Επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση. Και νομίζω ότι θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε έναν κοινό απολογισμό όσων έγιναν, αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Και αυτά είναι πάρα πολλά.”

Προσπαθήσαμε να βρούμε την οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της αμερικανικής επαναστάσεως, η οποία ξεκίνησε το 1775 με το 1821! Έγινε δηλαδή 46 ολόκληρα χρόνια πριν και δεν βρήκαμε τίποτε… Διαβάσαμε και σας παραθέτουμε για την αμερικανική επανάσταση και για το πως και γιατί ξεκίνησε:

“Η γρήγορη ανάπτυξη των αποικιών έκανε πολλούς αποίκους, ιδίως τους πλουσιότερους, να δυσφορούν για την οικονομική κηδεμονία της Αγγλίας. Μετά τον Επταετή Πόλεμο των ετών 1756-1763, η Αγγλία όχι μόνο απαγόρευσε στους Αμερικανούς να εκμεταλλευτούν τον Καναδά και την Φλόριντα, που μόλις είχε καταλάβει, αλλά και απαίτησε από αυτούς νέους φόρους για να καλύψει ένα μέρος των πολεμικών δαπανών. Οι άποικοι αντέδρασαν σταματώντας να αγοράζουν αγγλικά προϊόντα. Η Αγγλία κατάργησε τους περισσότερους νέους φόρους, αλλά διατήρησε ίσως για λόγους γοήτρου, τον φόρο στο τσάι. Οι άποικοι ωστόσο ήταν ανένδοτοι: όχι μόνο σταμάτησαν να αγοράζουν τσάι από την Αγγλία αλλά και προχώρησαν στην καταστροφή αγγλικών φορτίων τσαγιού. Η κίνηση αυτή δημιούργησε το Κίνημα του Τσαγιού. Αντιδρώντας, η Αγγλία επέβαλε εμπορικούς περιορισμούς στο λιμάνι της Βοστώνης. Τότε, οι Αμερικανοί συγκάλεσαν το Κογκρέσο (συνέλευση) της Φιλαδέλφειας το Σεπτέμβριο του 1774, στο οποίο συμμετείχαν αντιπρόσωποι όλων των αποικιών. Οι Άγγλοι αντέδρασαν, στέλνοντας 4.000 στρατιώτες να καταλάβουν τη Βοστόνη. Όταν αγγλικές δυνάμεις στάλθηκαν για να πάρουν στρατιωτικό υλικό από την πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης στις 19 Απριλίου 1775, συνάντησαν αντίσταση από την πολιτοφυλακή της Μασαχουσέτης στο Λέξινγκτον, και έπειτα στο Κόνκορντ. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να σταματήσουν τους Άγγλους και να τους αναγκάσουν να γυρίσουν πίσω στη Μεγάλη Βρετανία έχοντας βαριές απώλειες. Η σύγκρουση είχε αρχίσει.”

Είναι σαφές ότι επρόκειτο για μία εξέγερση οικονομικού χαρακτήρα από τους πλούσιους αποίκους, που οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Άγγλοι, εναντίον του Αγγλικού στέμματος για λόγους… φορολογικούς και συγκεκριμένα για τον φόρο στο τσάι! Αυτός λέτε ήταν και ο λόγος για την Εθνική Επανάσταση του 1821, ο φόρος στο τσάι;!! Δεν ήθελε να πληρώνει ακριβά ο Κολοκοτρώνης το τσάι του; Τι να πει κανείς στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όλα μπορούν να ακουστούν…

Exit mobile version