Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο μεγάλος διωγμός των Ελλήνων από τον Στάλιν και ένα βιβλίο που δεν εκδόθηκε ποτέ στα Ελληνικά

  • Οι ενταύθα μπολσεβίκοι στην πλειοψηφία τους θαυμάζουν τον πατερούλη Στάλιν για τον ανθελληνισμό του οποίου έχει να μας πει πολλά ένας Ελληνικής καταγωγής καθηγητής στην Ρωσία.

Φως στους διωγμούς και τις εκτελέσεις Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης επί σταλινισμού ρίχνει μελέτη του Ελληνικής καταγωγής καθηγητή στη Ρωσία Ιβάν Τζουχά σε αρχεία της μυστικής οργάνωσης NKVD που αργότερα μετονομάστηκε σε KGB. «Ελληνική Επιχείρηση» ήταν ο κωδικός της επιχείρησης της NKVD για τις συλλήψεις και εκτελέσεις Ελλήνων, η οποία άρχισε στις 11 Δεκεμβρίου του 1937 και ολοκληρώθηκε στις 15 Απριλίου του 1938.

Μέσα σ’ ένα μήνα μόνο στην περιοχή της Μαριούπολης συνελήφθησαν 8.000 Έλληνες και σχεδόν όλοι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο Κρασνοντάρ 5.000 συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν σε ποσοστό 85-90%, ενώ στο Βατούμ και το Σοχούμ συνελήφθησαν 5.000. Στη συνέχεια άρχισαν οι μαζικές εκτοπίσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης(γκουλάγκ). Το 1942 εκτοπίστηκαν 15.000 Έλληνες από την περιοχή της Αμπχαζίας, 16.000 το 1944 από την Κριμαία και 28.000 το 1949 από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Έλληνες υπήρχαν σε όλα τα γκουλάγκ, και από την έρευνα στο 1/5 του υλικού του ο Ιβάν Τζουχά βρήκε 420 Έλληνες νεκρούς.

Ο Ελληνικής καταγωγής καθηγητής Τζουχά μελετά την περίοδο 1930-1950, έχει γράψει ένα βιβλίο, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εργασία του. Το 2005 μίλησε σε εκδήλωση στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, παρουσία των προξένων της Ρωσίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Καράογλου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και φορέων.

Το 1938, ο τότε πρέσβης στη Μόσχα Δημήτρης Νικολόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από την ΕΣΣΔ για τους διωγμούς, σε δύο μήνες βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και αμφισβητείται η εκδοχή ότι πέθανε από φυσική αιτία. Ο Ι. Τζουχά μίλησε για γενοκτονία των Ελλήνων της ΕΣΣΔ και παρατήρησε πως δεν υπήρξε ούτε μια «συγγνώμη» ούτε αποκατάσταση, ενώ τα επίσημα αρχεία είναι ακόμη κλειστά.

Πρέπει να τονισθεί ότι οι τρομερές καταγγελίες του συμπατριώτη μας, που στηρίζονται στα επίσημα αρχεία της Σοβιετικής Ένωσης δεν έτυχαν καμμίας ιδιαίτερης προβολής, ούτε και απαντήσεως από τους ενταύθα νοσταλγούς του Στάλιν…

Φαίνεται πως η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης, που τιμά χωρίς καμμία ντροπή τους κόκκινους σφαγείς του Ελληνισμού. Αυτό βεβαίως συμβαίνει με πλήρη συνενοχή της Ν.Δ. που ένοχα σιωπά.

Exit mobile version