Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παλαιά ιστορία η σύγκρουση Ρωσσίας-Τουρκίας στον Καύκασο

  • Ο Ναύαρχος Σταυρίδης, ανώτατο στέλεχος στο παρελθόν των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και γνωρίζει και Ιστορία και Γεωπολιτική! Έτσι καθόλου τυχαία δεν είναι αυτά που έγραψε σε άρθρο του για την σύγκρουση αυτή τη στιγμή στον Καύκασο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Τι αναφέρει ο Ναύαρχος ε.α. των ΗΠΑ Σταυρίδης 

Ζήτημα χρόνου είναι να συρθούν η Ρωσία και η Τουρκία σε έναν μεταξύ τους πόλεμο, με αφορμή τις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που μαίνονται για τέταρτη ημέρα, όπως αναφέρει με άρθρο του στο Bloomberg ο πρώην ναύαρχος των ΗΠΑ, James Stavridis.

Οι Τούρκοι αντιπαθούν τους Αρμένιους και υποστηρίζουν τους αδελφούς τους στο Αζερμπαϊτζάν. (Στην Αρμενία, οι αναμνήσεις σφαγών από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από έναν αιώνα εξακολουθούν να επηρεάζουν σημαντικά την εθνική ατζέντα.)

Η Ρωσία έχει υπογράψει μια επίσημη αμυντική συνθήκη με το Ερεβάν, ενώ διατηρεί θερμή στρατιωτική σχέση με την Αρμενία.

Λάβετε υπόψη ότι τα άλλα κράτη που γειτνιάζουν με το πεδίο των μαχών είναι η ασταθής Γεωργία και ένας από τους πιο ισχυρούς εχθρούς της Αμερικής, το Ιράν. Η Τουρκία και η Ρωσία βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές (όπως και στη Συρία και τη Λιβύη).

Exit mobile version