Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: “Το τι λέει το ένα ή το άλλο κόμμα είναι παντελώς αδιάφορο, αλλιώς θα απέδιδαν δικαιοσύνη τα κόμματα.”

Ζούμε τις ημέρες αυτές το μίσος και την υστερία ενός ολόκληρου Συστήματος κατά της Χρυσής Αυγής, που με την στάση του δείχνει ότι δεν πιστεύει σε καμία δημοκρατία! Είναι δυνατόν να θέλουν να επιβάλλουν σε μία δίκη την απόφαση με εμπάθεια την πολιτική τους αντιπαλότητα;

Και βεβαίως για μια ακόμη φορά η περίφημη δεξιά της ΝΔ αποδείχθηκε ότι ένας κομπάρσος της αριστεράς! Για το θέμα έδωσε συνέντευξη ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, από την οποία και τα εξής:

“- Την Τετάρτη η Δικαιοσύνη αποφασίζει για το αν η Χρυσή Αυγή λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη φιλολογία. Ποια η γνώμη σας;

Έχουμε ανθρωποκτονία, έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε. Οταν μία υπόθεση σαν κι αυτή βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και σε αυτό το επίπεδο της απονομής της, η πολιτική δεν έχει καμία θέση. Δεν έχει καμία θέση σε σχέση με την λήψη της απόφασης.

Η Δικαιοσύνη και οι δικαστές, μάλιστα σε τέτοιου είδους υποθέσεις, δεν πρέπει να κατηγορούνται, αλλά ούτε και να επευφημούνται. Είναι μια διδαχή από πλευράς Συνταγματικού Δίκαιου απόλυτα έγκυρη. Συνεπώς αναμένεται με πάρα πολύ μεγάλος ενδιαφέρον η απόφαση, ωστόσο δεν πρέπει να υποδεικνύουμε στον δικαστή το τι θα κάνει. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να υποδείξει στον δικαστή το τι θα κάνει.

Εδώ λοιπόν αξιολογούνται οι πράξεις και η εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα. Το τι λέει το ένα ή το άλλο κόμμα είναι παντελώς αδιάφορο. Αλλιώς θα απέδιδαν δικαιοσύνη τα κόμματα. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο εφιαλτική θα ήταν η ζωή αν απένειμαν δικαιοσύνη τα κόμματα. Όσοι υποδεικνύουν στους δικαστές την απόφασή τους δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία.

Στην Δημοκρατία λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών και η Δικαιοσύνη απονέμεται από τα όργανά της και όχι από τα κόμματα ή από οποιονδήποτε πολίτη, όσο ισχυρός και αν αυτός είναι.”

Exit mobile version