Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα ψέματα για “ανάπτυξη” από την κυβέρνηση ΝΔ

Ο λαός ζει την οικονομική καταστροφή και όλοι χρωστάνε παντού και τα χειρότερα δεν ήλθαν ακόμα και όμως σε μια χώρα όπου όλα έχουν γίνει «ακίνητα» και «παγωμένα» λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού και καταστρέφεται η οικονομική και κοινωνική ζωή, προκαλεί απορία από βρίσκει την αισιοδοξία και το θράσος η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη στην χώρα το 2021 που θα αγγίζει το 7,5%!

Κατατέθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021 το οποίο είναι όχι απλά μόνο αισιόδοξο, αλλά εκτός κάθε πραγματικότητας και για το 2021 προβλέπει ανάπτυξη 5-7,5% σε μια χώρα που οικονομικά καταρρέει.

Προβλέπουν μάλιστα ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει το καλοκαίρι του 2021 και τα έσοδα θα είναι 10 με 15 δισ. ευρώ έναντι των 3 δισ. ευρώ φέτος. Και αυτό όταν οι προβλέψεις των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως αναφέρουν πως θα χρειαστούν περίπου τέσσερα χρόνια για να αποκατασταθεί ο τουρισμός!

Πώς θα έρθουν οι τουρίστες, περπατώντας; Kαι κανείς βεβαίως δεν μπορεί να προβλέψει ότι ο κορωνοϊός δεν θα μεταλλαχθεί σε άλλο στέλεχος πιο ανθεκτικό και πιο επικίνδυνο. Περιμένουν επίσης και το χρήμα από την ΕΕ αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταθέσουν προγράμματα για το πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά και εκεί υπάρχει χάος.

Exit mobile version