Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΗΠΑ και η Τουρκία την 1η Οκτωβρίου 2020 έκαναν κοινά γυμνάσια!

Στο ίδιο χρονικό διάστημα που ο Πομπέο ήταν στην Ελλάδα και παραδίδανε γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, αυτοί έκαναν γυμνάσια με την Τουρκία! Στο πλευρό της Τουρκίας και η Ιταλία και οι ψεύτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη μας λένε ότι είναι στο πλευρό μας! Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η φρεγάτα TCG BARBAROS και το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS ROOSEVELT διεξήγαγαν εκπαίδευση στη Μαύρη Θάλασσα την 1η Οκτωβρίου.

Κατά τα άλλα πολλοί εδώ πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ κρατούν μόνο θετική υπέρ της Ελλάδος στάση κάτι που έχει εκ των πραγμάτων διαψευστεί όχι λόγω των κοινών ασκήσεων. Να τονιστεί ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας είχε αποδομήσει τον χάρτη της Σεβίλλης, που κατοχυρώνει τα Ελληνικά Δίκαια, χάρτη με βάση τον οποίο καθορίστηκαν οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες.

Στο πλευρό της Τουρκίας και η Ιταλία

“Θέλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε έναν διάλογο με την Τουρκία που θα είναι ειλικρινής και θα βασίζεται στα αμοιβαία συμφέροντά μας” ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio. Να σημειωθεί ότι η Ιταλία είναι μέλος της MED7 του forum των 7 Μεσογειακών χωρών που είχαν συναντηθεί πριν λίγες εβδομάδες για να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Το Ιταλικό υπουργείο εξωτερικών έτεινε χείρα φιλίας στην Τουρκίας, οι τούρκοι είναι φίλοι μας ανέφεραν χαρακτηριστικά. Η Ιταλία επιδιώκει στενή συνεργασία με την Τουρκία.

Exit mobile version