Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βαξεβάνης: Η δημοκρατία νίκησε αλλά η Χρυσή Αυγή θα επιστρέψει

  • Ένα κείμενο γεμάτο ανακρίβειες και ιδεολογική εμπάθεια δημοσίευσε στο Κουτί της Πανδώρας ο γνωστός δημοσιογράφος Βαξεβάνης με τίτλο “Οι ναζί πάνε στη φυλακή, αλλά γύρω υπάρχουν χιλιάδες ασυμπτωματικοί φασίστες”.

Δεν μας προκάλεσε εντύπωση που ο Κ. Βαξεβάνης δεν βρήκε την γενναιότητα να γράψει ούτε μισή λέξη για τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη και τις παράνομες εντολές προφυλακίσεων από την κυβέρνηση Σαμαρά. Παρά το γεγονός ότι έχει αποκαλύψει στο παρελθόν αντίστοιχες αντισυνταγματικές και παρακρατικές μεθόδους, για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής ποιεί την νήσσαν ενώ χαρακτηρίζει και εκείνος με την σειρά του ως “νίκη της δημοκρατίας” την καταδίκη ενός ολόκληρου κόμματος με την λογική της συλλογικής ευθύνης.

Ήταν λοιπόν ποινική ή πολιτική η δίκη και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής; Την απάντηση δίνει ο ίδιος όταν αναφέρει πως “η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός είναι αφ’ εαυτών ένα έγκλημα”…

Όσο για την άστοχη προσπάθεια να παρουσιάσει το Εθνικιστικό Κίνημα ως δημιούργημα του mainstream πολιτικού κατεστημένου, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τους μεγάλους διώκτες της Χρυσής Αυγής ως δήθεν… χορηγούς επικοινωνίας της, κάθε σχόλιο είναι περιττό. Κανένας δεν πολέμησε την Χρυσή Αυγή περισσότερο από την Νέα Δημοκρατία, αλλά και επί των ημερών της αριστεράς, ήταν σχεδόν αδύνατον για το Κίνημά μας να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση χωρίς απειλές και αντισυγκεντρώσεις.

Οι δε δίαυλοι των ΜΜΕ ήταν ερμητικά κλειστοί για την Χρυσή Αυγή. Ακόμα και όταν αυτή έφτασε να εκπροσωπεί περισσότερους από 500.000 Έλληνες. Θα ήταν και αυτό μια νίκη της… δημοκρατίας.

Ο ίδιος στο τέλος του κειμένου του δίνει την απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα ενός ολόκληρου συστήματος: Τελείωσε η Χρυσή Αυγή;

“Οι ναζί αποφασίστηκε να πάνε στη φυλακή, αλλά γύρω υπάρχουν χιλιάδες ασυμπτωματικοί φασίστες. Κάθε φορά που αγανακτισμένοι πολίτες εμποδίζουν τρόφιμα να πάνε σε μετανάστες, κάθε φορά που γονείς πετάνε από τα σχολεία παιδιά προσφύγων, κάθε φορά που οι άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα αποκτηνώνονται ο Μιχαλολιάκος είναι κάπου εδώ γύρω και γελάει. Θα επιστρέψει και θα τρέμει η γη. Ίσως με άλλο όνομα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία…”

Exit mobile version