Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση μίας δίκης”

“… Η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της δίκης εκ μέρους της αριστεράς και η διαφανής διάθεση να ποινικοποιηθούν όχι απλώς οι πράξεις, αλλά και οι απόψεις της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου αντισυστημικού δεξιού και ακροδεξιού λόγου, σχεδόν εγγυώνται ότι η δίκη αφήνει ανεπούλωτες πληγές για το μέλλον”.

Α.Π. Δημόπουλος, Εφημερίδα Εστία, 15 Οκτωβρίου 2020

Στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ” δημοσιεύθηκε άρθρο, το οποίο αναδημοσίευσε και η εφημερίδα “δημοκρατία”, με τίτλο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ” με την υπογραφή Α.Π. Δημόπουλος, πολιτικός επιστήμων.

Στο εν λόγω κείμενο γίνεται και … δεν γίνεται ένας παραλληλισμός της δίκης της Χρυσής Αυγής με την Δίκη της Νυρεμβέργης. Παραλληλισμός εντελώς άστοχος από πολλές απόψεις. Δεν θα σταθούμε σε αυτό, αφού η νομική επιστήμη έχει αποφανθεί επί του θέματος.

Όσο για το επιχείρημα περί κάποιου “φυσικού δικαίου”, το οποίο ύσταται υπεράνω της Ιδέας, του Νόμου και της Δικαιοσύνης είναι φρικτό και θυμίζει Σταλινική τυραννία και πογκρόμ. Πόσο μάλλον όταν ο αρθρογράφος λέει ότι αρχή του Δικαίου είναι το γνωστό από το Ρωμαϊκό Δίκαιο ότι “ουδεμία ποινή άνευ νόμου”! 

Στην συνέχεια καταθέτει την άποψη ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει κάτι το νομικά προβληματικό … Σοβαρώς; Έχει ακούσει ποτέ του για την συμφωνία του Παλέρμο, που έχει υπογράψει η Ελλάδα και έχει ψηφίσει η Βουλή σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση εάν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος; Την πρόταση του Εφέτη εισηγητή ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, ούτε αυτή την έχει ακούσει; Ούτε την πρόταση της Εισαγγελέως στην δίκη μετά από πέντε χρόνια με την οποία πρότεινε την αθώωση για εγκληματική οργάνωση; Τίποτε προβληματικό, λοιπόν, για τον προφανώς … δεξιό αρθρογράφο, που δεν θέλει να προκαλέσει βεβαίως την κόκκινη χούντα και όμως στην συνέχεια άλλα λέει, τα οποία άλλα λένε το ακριβώς αντίθετο!

Παραθέτουμε το εξής απόσπασμα από το κείμενό του:

“Και αυτό, γιατί η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της δίκης εκ μέρους της αριστεράς και η διαφανής διάθεση να ποινικοποιηθούν όχι απλώς οι πράξεις, αλλά και οι απόψεις της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου αντισυστημικού δεξιού και ακροδεξιού λόγου, σχεδόν εγγυώνται ότι η δίκη αφήνει ανεπούλωτες πληγές για το μέλλον”.

Όχι, κύριε αρθρογράφε της “Εστίας” και της “δημοκρατίας” η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της δίκης δεν έγινε μόνον από την αριστερά έγινε και από την δεξιά σου με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και το ψευτομακεδονομάχο Σαμαρά. Δεν είστε αθώοι εσείς οι δεξιοί για το έγκλημα. Όσο για αυτό που γράφεις ότι ποινικοποιήθηκαν όχι απλώς οι πράξεις, αλλά και οι απόψεις, θα έπρεπε να ξέρεις ότι εις ό,τι αφορά αυτούς που καταδικάστηκαν μόνο για την εγκληματική οργάνωση, ποινικοποιήθηκαν ΜΟΝΟ οι απόψεις και αυτό δεν έχει καμία νομική βάση.

Και ένα ακόμη τελειώνοντας: Εκτός από την Χρυσή Αυγή, δεν είδαμε να διώκεται κανένας άλλος δήθεν “αντισυστημικός δεξιός λόγος” για τον απλούστατο λόγο ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει! 

Exit mobile version