Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προδότες! “Άριστος” του ΕΛΙΑΜΕΠ προτείνει να τα δώσουμε όλα στην Τουρκία για να “ανέβουμε βιοτικό επίπεδο”

Την κοινή γνώμη προετοιμάζει το προδοταριό του «σούπερ γκόμενου με κορμί λαμπάδα» ζαβού δικτάτορα Μητσοτάκη, για τις «Πρέσπες του Αιγαίου» που ετοιμάζει!

Έτσι, ο γνωστός και μη εξαιρετέος καθηγητής Μαραντζίδης, μέλος του συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ (του οποίου Γενικός Διευθυντής ήταν ο Θάνος Ντόκος, νυν σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του γερμανοπροδότη Μητσοτάκη…), ζητάει με άρθρο του υπό τον τίτλο «Ο Πέλκας στην Φενερμπαχτσέ» στην πατσαβούρα «Καθημερινή», την οικειοθελή «φινλανδοποίηση» της Ελλάδος έναντι της Τουρκιάς, για «να ανέβουμε βιοτικό επίπεδο»!

Ιδού οι απόψεις αυτών που «συμβουλεύουν» τον ζαβό δικτάτορα επί της εξωτερικής πολιτικής:

«Οι δυτικοί αντιμετωπίζουν «ψυχρά» την Τουρκία ως μια σοβαρή δύναμη και μεγάλη αγορά. Εμείς γιατί δεν προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο; Γιατί πρέπει να έχουμε εθνική στρατηγική το ψυχόδραμα;

Να τσακωνόμαστε διαρκώς για βραχονησίδες και για μερικά χιλιόμετρα βυθού, που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα αξιοποιηθούν. Γιατί ζούμε διαρκώς με μύθους και βέβαια με περίσσεια υποκρισία, για το τι είναι ωφέλιμο και τι όχι στη σχέση μας με την Τουρκία;

Ακούω και διαβάζω περί κινδύνου φινλανδοποίησης της χώρας μας. Για τους μη μυημένους, ο υποτιμητικός όρος αυτός της διεθνούς πολιτικής αναφέρεται στη στάση ευμενούς ουδετερότητας της Φινλανδίας έναντι της Σοβιετικής Ενωσης μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ουσιαστικά, υποδηλώνει μια κατάσταση διακρατικών σχέσεων στην οποία μια μικρότερη χώρα προσαρμόζει την εξωτερική της πολιτική έναντι μιας γειτονικής μεγαλύτερης υπό τον φόβο πιθανής σύρραξης, από την οποία θα είχε περισσότερα να χάσει. Θα μπορούσα να αναπτύξω εκτενώς γιατί το πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου ήταν διαφορετικό από το σημερινό και γιατί η Ελλάδα ως χώρα-μέλος της Ε.Ε. δεν διατρέχει κίνδυνο φινλανδοποίησης. Για την ουσία της συζήτησης όμως θα σηκώσω το γάντι.

Θα φινλανδοποιηθούμε λοιπόν; Μάλιστα! Ε και;

Η υπερηφάνεια των εθνών βρίσκεται…

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ 

 

Exit mobile version