Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται η νέα τουρκοκρατία μέσα από τις σελίδες της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”

Δεν τρέχει και τίποτε εάν γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας, αυτό γράφει σε άρθρο του ο Συστηματικός και εμπαθής συκοφάντης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Μαραντζίδης.

Και βεβαίως, η “Καθημερινή” είναι φυλλάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά για να ήμαστε δίκαιοι και ο Τσίπρας δεν λέει λέξη για τα όσα συμβαίνουν παρά μόνον μισόλογα χάριν μίας μικροπολιτικής. Μας πάνε για μία εποχή νέας τουρκοκρατίας και μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό δεν υπάρχει από το άρθρο του Μαραντζίδη, από το οποίο σας παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα:

“Καθηγητής Μαραντζίδης, Καθημερινή: “Θα φινλανδοποιηθούμε λοιπόν; Μάλιστα! Ε και;”

Οι δυτικοί αντιμετωπίζουν «ψυχρά» την Τουρκία ως μια σοβαρή δύναμη και μεγάλη αγορά. Εμείς γιατί δεν προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο; Γιατί πρέπει να έχουμε εθνική στρατηγική το ψυχόδραμα; Να τσακωνόμαστε διαρκώς για βραχονησίδες και για μερικά χιλιόμετρα βυθού, που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα αξιοποιηθούν. Γιατί ζούμε διαρκώς με μύθους και βέβαια με περίσσεια υποκρισία, για το τι είναι ωφέλιμο και τι όχι στη σχέση μας με την Τουρκία;

Ακούω και διαβάζω περί κινδύνου φινλανδοποίησης της χώρας μας. Για τους μη μυημένους, ο υποτιμητικός όρος αυτός της διεθνούς πολιτικής αναφέρεται στη στάση ευμενούς ουδετερότητας της Φινλανδίας έναντι της Σοβιετικής Ενωσης μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ουσιαστικά, υποδηλώνει μια κατάσταση διακρατικών σχέσεων στην οποία μια μικρότερη χώρα προσαρμόζει την εξωτερική της πολιτική έναντι μιας γειτονικής μεγαλύτερης υπό τον φόβο πιθανής σύρραξης, από την οποία θα είχε περισσότερα να χάσει. Θα μπορούσα να αναπτύξω εκτενώς γιατί το πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου ήταν διαφορετικό από το σημερινό και γιατί η Ελλάδα ως χώρα-μέλος της Ε.Ε. δεν διατρέχει κίνδυνο φινλανδοποίησης. Για την ουσία της συζήτησης όμως θα σηκώσω το γάντι.

Θα φινλανδοποιηθούμε λοιπόν; Μάλιστα! Ε και;”

Exit mobile version