Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η έλλειψη στρατηγικής για την επιδημία οδηγεί σε καταστροφικά lockdown

Στην Ελλάδα επιτροπές ‘’ειδικών’’ επιστημόνων (κάτι μου θυμίζει αυτό) συμβουλεύουν την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19.

Ως ιατρός που σπούδασε σε Ελληνικό πανεπιστήμιο και ειδικεύθηκε σε Ελληνικό νοσοκομείο δεν με πείθουν. Στο πανεπιστήμιο δεν μάθαμε αυτά που εφαρμόζουν οι ειδικοί. Και άλλοδαπές επιστημονικές επιτροπές ζητούν να εφαρμοστούν τα ίδια. Η δυτική παραδοσιακή ιατρική που προέρχεται από την Ιπποκράτεια ιατρική δεν διδάσκει τίποτε από αυτά που θέλουν να εφαρμόσουν. Κάτι κρύβεται από πίσω.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ιατρικής, Επιδημιολογίας, Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής και κλινικό παθολόγο στο Πανεπιστήμιο του Stanford, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως Έλληνες επιστήμονες, τον Γιάννη Ιωαννίδη η μέση παγκόσμια θνητότητα από covid-19 είναι 0,15%. Αυτή σε νεαρότερους πληθυσμούς μειώνεται και στο 1/10 ενώ σε 5πλασιάζεται σε υπερήλικες και ειδικούς πληθυσμούς, όπως συμβαίνει και με άλλες άλλες ιώσεις της αναπνευστικής οδού.

Η ανάλυση 85 μελετών σε χώρες με υψηλό φορτίο θανάτων έδειξε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η θνησιμότητα είναι 0,15% και στα άτομα κάτω των 70 μειώνεται στο 0,003% – 0,04%. Αυτό όπως είπαμε σε χώρες με υψηλό φορτίο θανάτων, άρα σε παγκόσμιο επίπεδο η θνησιμότητα είναι μικρότερη.

Αυτά τα δεδομένα καταρρίπτουν την πολιτική των ολοκληρωτικών lockdown για να προστατευτούν οι υπερήλικες με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία και την ζωή των νεωτέρων. Με το να περιορίζουμε την ελεύθερη ζωή θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις οικονομικής καταστροφής και στο τέλος θα πάμε σε αντίθετα αποτελέσματα.

Η ανοσία της αγέλης είναι μία έννοια ζωτικής σημασίας και θα σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης τους ιού.

Προστατεύουμε με έντονα μέτρα τους ηλικιωμένους και το επιδημικό κύμα θα καμφθεί με ένα ποσοστό μόλυνσης των νεώτερων 40% ή και χαμηλότερο και με ελάχιστη θνησιμότητα ατόμων.

Η κυβέρνηση όμως από ότι φαίνεται αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο των ολοκληρωτικών lockdown.

Αυτό θα οδηγήσει σε οικονομικό θάνατο εκατομυρίων Ελλήνων αλλά και βιολογικό λόγω της αύξησης της νοσηρότητας και θνησιμότητα από λοιπά νοσήματα λόγω ψυχολογικών διαταραχών και δυσκολίας στην πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες.

Π. Κελεπούρης – Kαρδιολόγος

Exit mobile version