Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αυτογνωσία του Εθνικιστή

Αλλάζοντας τους εαυτούς μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο του εγκλεισμού, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της ποινικοποίησης της εθνικιστικής ιδέας να παραμείνουμε υγιείς, δυνατοί, θετικοί και χρήσιμοι για την πατρίδα μας.

Ως εθνικιστές έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές αντιξοότητες. Έχουμε βιώσει τόσα χρόνια τεράστια φίμωση από τα ΜΜΕ και τα Social Media, πολλές απόπειρες γελοιοποίησης των θέσεων και των μελών μας, ακόμα και δολοφονικές επιθέσεις. Και παρά τα ρεπορτάζ και τα προγνωστικά τους ΑΝΤΕΞΑΜΕ! Κάθε δυο μήνες διαβάζαμε στις φυλλάδες ότι η Χρυσή Αυγή παύει την λειτουργία της και κάθε φορά ήμασταν εκεί, ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να παραμείνουμε πιστοί στα ιδανικά μας μέχρι την Νίκη!

Τώρα, η κατάσταση είναι διαφορετική. Όλη η Ελλάδα μπήκε όχι στον γύψο, αλλά στον καταψύκτη. Σαν ένας νεκροζώντανος οργανισμός μισοναρκωμένος από μνημόνια, κρίσεις, έλλειψη ιδανικών, προτύπων και οράματος μπήκε στην κατάψυξη για να διατηρήσει το σώμα του ώστε να μην αποσυντεθεί πλήρως!

Η αγωνία όλων μας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ενώ πολλοί πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχολογικής φύσεως με την κατάθλιψη και το άγχος να κυριαρχούν ανάμεσά τους.

Γι’ αυτό τώρα είναι σημαντικότερο από ποτέ να φροντίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας. Παρά τα όσα μας λένε, δεν είμαστε έρμαια των καταστάσεων. Η δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος είναι τεράστια. Πόσο μάλλον του ελληνικού! Ως έθνος έχουμε καταφέρει πάμπολλες φορές το ακατόρθωτο. Νικήσαμε τους Πέρσες, νικήσαμε τους Τούρκους, νικήσαμε κάθε εμπόδιο και μερικές δεκαετίες παρακμής δεν μπορούν να είναι ικανές να μας ρίξουν το φρόνημα!

Είναι σημαντικό να μάθουμε από τα λάθη μας, χωρίς να μένουμε εγκλωβισμένοι σε αυτά. Να συγχωρήσουμε τους εαυτούς μας για όσα πράξαμε λάθος ή για όσα θέλαμε να πράξουμε, αλλά δεν το κάναμε και να προχωρήσουμε παρακάτω. Να δούμε από εδώ και στο εξής τι μπορεί να γίνει.

Πώς μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στο έθνος μας και να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας όσο μπορούμε καλύτερα. Να θέσουμε στόχους και να τους πετύχουμε. Να ξανά γίνουμε περήφανοι για τα δικά μας έργα κι όχι μόνο για τα έργα των προγόνων μας. Να αφήσουμε μια καλύτερη πατρίδα στους επόμενους, μια πατρίδα την οποία μία μέρα θα χαίρονται να παινεύουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να αντέξουμε! Το οφείλουμε στα παιδιά και στους προγόνους μας. Το οφείλουμε στην γη που μας ανάθρεψε και σ’ όσους μόχθησαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ να ανταλλάσσουμε απόψεις.

 

LiZaA

Exit mobile version