Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά μιας εικόνας που φέρνει τη χώρα μας σε μια κατάσταση ολοένα και δυσχερέστερη. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα καταδεικνύεται κάθε μέρα και ευκρινέστερα. Οι εγκληματικό-κυβερνητικοί χειρισμοί του Ιουλίου με το άνοιγμα του τουρισμού, όχι μόνο είχαν μηδενικό όφελος για την ελληνική οικονομία, αλλά ταυτόχρονα οδήγησαν στο νέο λοκ νταουν που της δίνει τη χαριστική βολή και βυθίζει την κοινωνία σε απόγνωση. 

Πρωθυπουργός και υπουργοί όχι μόνο αδυνατούν να διεκδικήσουν, προς όφελος των πολιτών, όσα δικαιούνται από την ευρωπαϊκή ένωση, εξαιτίας της λεγόμενης πανδημίας, αντιθέτως δίνουν ψίχουλα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Όμως με ύφος χιλίων καρδιναλίων αποποιούνται τις ευθύνες τους και ειρωνεύονται τον ελληνικό λαό, εκφράζοντας απόψεις που διεγείρουν το κοινό αίσθημα και εμπαίζουν τη νοημοσύνη του. 

Ταυτόχρονα στη διεθνή σκακιέρα η θέση της Ελλάδας συνεχώς αποδυναμώνεται. Η ελληνική κυβέρνηση που πόνταρε πολλά επικοινωνιακά στην εκλογή Μπαιντεν στις ΗΠΑ για να εξασθενίσει τις τουρκικές θέσεις και να βάλει χαλινάρι στις ορέξεις του Ερντογάν, αρχίζει να συνειδητοποιεί κάτι που είναι γνωστόν σε όλους εδώ και πολλές δεκαετίες. Ότι δηλαδή η εξωτερική πολιτική των Αμερικανών δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το πρόσωπο του προέδρου καθώς έχει κύριο γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας τους. Αυτό αφήνουν να εννοηθεί ανεπίσημες διπλωματικές πηγές του υπουργείου εξωτερικών λέγοντας ότι ο νεοεκλεγής πρόεδρος δεν αναμένεται να πάρει αποφάσεις στα ελληνοτουρκικά που θα αλλάξουν δραματικά την κατάσταση υπέρ της Ελλάδος. Την ίδια στιγμή σημειώνουν, ότι ως οπαδός της ψυχρό πολεμικής πολιτικής γνωστός για τα αντιρωσικά του αισθήματα, ίσως θελήσει να εκμεταλλευτεί την Τουρκία για να πλήξει τα ρώσικα συμφέροντα. 

Και μέσα σε όλα αυτά, η Τουρκία κερδίζει συνεχώς πόντους στη διεθνή σκηνή, τόσο με την πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επί της ουσίας δικαιώνει τις τουρκικές θέσεις στη διαμάχη της με τη χώρα μας για το δίκαιο της θάλασσας, φέρνοντας στο προσκήνιο  ταυτόχρονα θέμα και για τον εναέριο χώρο. Όσο επίσης και με την εμπλοκή της στην ειρηνευτική διαδικασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κατά δήλωση του ίδιου του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν. 

Σε αυτό το σημείο εγείρεται ένα σημαντικό ερώτημα: όταν το αμέσως προσεχές διάστημα τα αποτελέσματα από τις αστοχίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δε θα είναι δυνατό να κρυφτούν και καμιά στημένη δημοσκόπηση δε θα μπορεί να τη σώσει, τι θα πράξουν οι Έλληνες πολίτες? Θα επιλέξουν για άλλη μια φορά να υπακούσουν τα κελεύσματα των διεφθαρμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, στρεφόμενοι σε κάποιον άλλο σωτήρα από αυτούς που επί 46 ολόκληρα χρόνια επιβουλεύονται το μόχθο τους, ξεπουλώντας τα Εθνικά συμφέροντα σε ξένα κέντρα εξουσίας ή θα ζητήσουν αποκούμπι  σε κάποιον που διάγει τη ζωή του με γνώμονα τα ιδανικά και τα συμφέροντα της πατρίδος, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική του ελευθερία? 

Η απάντηση πρέπει να είναι μια: Ν. Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξαναπάρει ο ΕΛΛΗΝΑΣ την τύχη της χώρας στα χέρια του, για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον αντάξιο των προγόνων μας.

Σ.Σ. 

Exit mobile version