Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέτσας: μη ρεαλιστική η άρση του lockdown την 1η Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το lockdown, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας χτες στην κρατική τηλεόραση, ρίχνοντας την… “βόμβα” πως η άρση του την 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστική!

“Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά, αναιρώντας για ακόμα μια φορά τις πομπώδεις δηλώσεις των “αρίστων” για άρτιο προγραμματισμό και “εξαιρετική αντιμετώπιση” της επιδημίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα για ελαφρά άρση του περιορισμού στις 7 Δεκεμβρίου αλλά χωρίζοντας εκ νέου την χώρα σε “ζώνες” ανάλογα με τον βαθμό επιβάρυνσης κάθε περιοχής.

Οι πολλαπλές κυβιστήσεις των “εθνικοφρόνων” τόσο στα θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στα οικονομικά, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν νέα κοινωνική και οικονομική κρίση, κάτι που προαναγγέλεται και από την πρόσφατη κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2021 από τον υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, όπου προβλέπεται ύφεση 10,5% για το τρέχον έτος. Και στο βάθος, νέο μνημόνιο…Παλιά των “εθνικοφρόνων” τέχνη κόσκινο αποτελούν τα μνημόνια εξάλλου!

Exit mobile version