Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ενωθεί ο λεγόμενος “πατριωτικός χώρος”;

Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται μια κινητικότητα στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» -που ούτε πατριωτικός είναι, ούτε χώρος!- με… βαρυσήμαντες και… δραματικές εκκλήσεις για ενότητα κ.τ.λ.

Πρόκειται για ένα θέατρο σκιών και μια ακόμα απόπειρα εξαπάτησης των Ελλήνων πατριωτών!

Ο λεγόμενος «πατριωτικός χώρος» δεν πρόκειται να ενωθεί ούτε τώρα ούτε ποτέ! Οι βασικοί λόγοι είναι οι εξής:

Τον συναποτελούν άτομα εξαρτώμενα από την ΝΔ αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες αφενός και αφετέρου, οι διάφοροι αρχηγίσκοι του είναι απολύτως σύμφωνοι με την ενότητα, υπό έναν απαράβατο όρο: ο καθένας απ’ αυτούς πιστεύει ότι δικαιούται να είναι επικεφαλής του όποιου σχήματος θα προκύψει!

Ο -πρώην αρχικνίτης και νυν… εθνικόφρων- συνεργάτης του Κούλη και ειδικός επί των δημοσκοπήσεων, του’ χει δώσει το «μήνυμα»: «αν χάσεις την “ακροδεξιά”, χάθηκες»!

4% έχασε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019. Το 3,5% πήγε –ή επί το ακριβέστερον επέστρεψε- στην Νουδούλα (για «να φύγει η αριστερά από την εξουσία και μετά βλέπουμε»…) και το 0,5% κατευθύνθηκε στο μόρφωμα του Βελόπουλου.

Απ’ την επομένη των εκλογών, όλος ο καημός του Μητσοτάκη ήταν από τη μια, αρχικά να διασπάσει και εν τέλει να φυλακίσει την Χρυσή Αυγή, κι απ’ την άλλη, να κρατήσει στο «μαντρί» την «ακροδεξιά» του, με τους Μπογδάνους και διάφορα τρυκ. Από το δήθεν «Έπος του Έβρου» ως τα στημένα «επεισόδια» στη δεύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη και το εθνικοπατριωτικό σώου που στήθηκε προχθές στην πρόσοψη της βουλής!

Είναι απλά μαθηματικά: αν η ΝΔ χάσει το 3,5% που πήρε από την Χρυσή Αυγή, πέφτει στο 36%, πλησιάζοντας επικίνδυνα τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κρατήσει το 32% των τελευταίων εκλογών – και μην πιστεύετε τις στημένες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν γύρω στο… 20%!

Οι καλές μέρες για την κυβέρνηση πέρασαν και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό! Πέραν του ότι συμπληρώνει ενάμιση χρόνο στην εξουσία, κι αρχίζει η φυσιολογική φθορά της εξουσίας, η «νίκη κατά του κορωνοϊού» στο πρώτο κύμα Μαρτίου-Μαΐου έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωτική ήττα, με τον αριθμό των νεκρών να παίρνει την ανηφόρα, ενώ σε λίγες ημέρες θα γεμίσουν οι ΜΕΘ και θα πεθαίνει ο κοσμάκης στους δρόμους!

Το δε νέο lockdown θα διαρκέσει μήνες – και δεν έχει καμμιά σημασία μια τυχόν χριστουγεννιάτικη παρένθεση- αποτελειώνοντας την ήδη βαριά λαβωμένη οικονομία. Μόλις «βγούμε απ’ αυτή τη φυλακή», τίποτα δε θα είναι ίδιο με πριν! Θα βασιλεύουν η ανεργία, η φτώχεια και η δυστυχία και σιγουρότατα θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο. Το οποίο, σε συνδυασμό με το «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο, θα επιφέρει την κατάρρευση της ΝΔ!

Αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και ο Μητσοτάκης θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, δημιουργώντας ακραία πόλωση και κυνηγώντας μέχρι και την τελευταία ψήφο! Στόχος του είναι να μην υπάρχει καμμιά «εναλλακτική λύση» στα δεξιά του και να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα: ή εγώ ή ο Τσίπρας, με τον Πολάκη, τον Καρανίκα και τον Φίλη!

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, θα ενσωματώσει όσους «πατριώτες» είναι προς ενσωμάτωση (σίγουρα τον Κρανιδιώτη και τους βολευτές του μορφώματος Βελόπουλου, κατά 99% και τον ίδιο τον Βελόπουλο και πιθανότατα τον νεοφιλελέρα Τζήμερο), ενώ θα «απαγορεύσει» –με τον τρόπο του, είτε αυτός είτε η ΚΥΠ- στους υπολοίπους να κατέλθουν στις εκλογές. Για τα μάτια του κόσμου, οι εναπομείναντες αρχηγίσκοι και «παράγοντες» του «χώρου» θα διαβουλεύονται ασταμάτητα για την… ενότητα, κι όταν θα έρθει η «ώρα-μηδέν» θα πουν τις συνήθεις δικαιολογίες (υπάρχει φοβερή πόλωση, μας πολεμάει το σύστημα, δε βρήκαμε λεφτά, κ.τ.λ.) και θα κάτσουν στ’ αυγά τους!

Αυτά είναι τα σχέδια, αλλά στην πολιτική –όπως και στη ζωή- υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγων! Ο οποίος, όμως, σε καμμία περίπτωση δε μπορεί να έχει σχέση με τους φασουλήδες του «πατριωτικού χώρου»!  

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

 

Exit mobile version