Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εναλλασσόμενη Βασιλευόμενη Δημοκρατία

Εδώ και δεκαετίες η Βασιλία τελείωσε στην Ελλάδα και ο τότε Βασιλέας Κωνσταντίνος εξορίστηκε και θεσπίστηκε η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό έγινε για να απαλλαχθεί,δήθεν, η Ελλάς από την Βασιλική εξ αίματος διαδοχή του ανώτατου πολιτειακού θεσμού στην χώρα και από τα προνόμια που απορρέουν από το αξίωμα, για τον ίδιο τον Βασιλιά και την οικογένεια του.

Από τότε και έως σήμερα, την διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναλάβει:
Δύο μέλη της οικογένειας Καραμανλή ενώ ένας τρίτος ετοιμάζεται.
Δύο της οικογένειας Μητσοτάκη ενώ τρίτος ετοιμάζεται.
Τρεις της οικογένειας Παπανδρέου(ο ένας προ μεταπολιτεύσεως) ενώ ένας τέταρτος ετοιμάζεται.

Αν προσθέσεις και τα βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα που καταλαμβάνουν σε μόνιμη βάση μέλη των παραπάνω, αλλά και άλλων «ιερών» οικογενειών, τότε είναι ξεκάθαρο ότι την Ελλάδα την κυβερνάνε τρεις οικογένειες εναλλάξ, με μικρές παρενθέσεις, άλλων πρωθυπουργών που φυσικά δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στις περισσότερες των περιπτώσεων και έχουν ρίζα σε παλιά πολιτικά τζάκια.

Τα προνόμια δε, που ο Βασιλιάς και η οικογένεια του είχαν στο παρελθόν, έχουν μεταφερθεί, αυτούσια στις πολιτικές οικογένειες της μεταπολίτευσης.
Σε αυτά,συμπεριλαμβάνεται ακόμα και το προνόμιο της κληρονομικής διαδοχής στην Εξουσία,ως δικαίωμα εξ αίματος.

Έτσι αντί να έχουμε μια οικογένεια να απολαμβάνει πλούτη και προνόμια, έχουμε τρεις και τέσσερις.
Φυσικά όμως η Δημοκρατία, καλύπτει με τον μανδύα της αυτό το «Τερατούργημα» της μεταπολίτευσης και δίνει άλλοθι σε όλους αυτούς που με πρόφαση τις εκλογές απολαμβάνουν ισόβια δικαιώματα και μάλιστα τα κληροδοτούν σε Υιούς, αδελφούς, θυγατέρες, εγγόνια, ανίψια κλπ…σαν να είναι η Ελλάς το περίπτερο του παππού τους.

Θα κλείσω με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην πρώτη κοινοβουλευτική σύνοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το οποίο είναι ενδεικτικό της αίσθησης που υπάρχει ακόμα και ανάμεσα στις τάξεις των βουλευτών τους.

Με πρόφαση την «επαναστατική διακυβέρνηση της πλάκας» ο Τσίπρας, αποφάσισε να μην δοθούν βουλευτικά αυτοκίνητα στους βουλευτές.
Τότε οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έκαναν «ουρά» στο προεδρείο(Κωνσταντοπούλου) να καταθέτουν λόγους που, ΔΕΝ θα έπρεπε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.

Το κυριότερο επιχείρημα, μάλλον ορθό, ήταν το ότι ο Βουλευτής Επαρχίας, θα πρέπει να διαθέτει δύο αυτοκίνητα πλην του οικογενειακού για να μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του σε Αθήνα και περιφέρεια.

Τελικά η «επαναστατική παρέα της κακιάς ώρας» το έκανε αποδεκτό.
Θα πάρουν αυτοκίνητα οι βουλευτές περιφέρειας και κοντά σε εκείνους θα επωφεληθούν και οι των Αθηνών και θα πάρουν και αυτοί.

Αυτήν την διακομματική συμφωνία, λίγο πριν ανάψει η «πίπα της ειρήνης» πήγε να χαλάσει ο πολιτικός κρατούμενος, 6 μηνών Κυριάκος Μητσοτάκης! «Εγώ δεν θα πάρω βουλευτικό αυτοκίνητο!» – Είπε από το βήμα της βουλής ως βουλευτής τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για μερικά δευτερόλεπτα πάγωσαν όλοι και περίμεναν κάποια ειρωνική αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε νευριασμένος ένας βουλευτής από επαρχία της Νέας Δημοκρατίας αποχωρεί από την ολομέλεια κατακόκκινος και φωνάζει! «Κυριάκο! Εσύ πρίγκηπα μου δεν θέλεις άλλο αυτοκίνητο, γιατί τα υπόγεια πάρκινγκ στα σπίτια σου και οι αυλές είναι γεμάτες αυτοκίνητα και δεν χωράει να παρκάρεις άλλο!»

Ζουν αυτοί καλά και εσείς του ψηφίζετε…

Χατζησάββας Χρίστος (Κ.Ε)
Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

Exit mobile version