Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στοχοποίηση του Καστελόριζου από τον τούρκο υπουργό αμύνης Ακάρ

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προέβη ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, κάνοντας λόγο για παραβίαση διεθνών συμφωνιών από την πλευρά της Ελλάδος.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο, ο τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως οι ισχυρισμοί της χώρας μας για το Καστελόριζο “δεν είναι ρεαλιστικοί”, επιβεβαιώνοντας τα όσα τονίζαμε μέρες πριν περί κλιμάκωσης της προκλητικότητας των τούρκων, μετά και την νέα Navtex που εξεδόθη από την Άγκυρα τις προάλλες.
Οι … αστειότητες του εν λόγω υπουργού δεν σταματούν εδώ, καθώς μίλησε και για “παραβιάσεις τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων” από το ελληνικό (και το ελληνοκυπριακό) κράτος, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η δουλοπρεπής κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη να επιτελέσει ανά πάσα στιγμή τις προδοτικές εκείνες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την “συνεκμετάλλευση” του φυσικού πλούτου του Αιγαίου από κοινού με το τουρκικό τρομο-κράτος.
Πιστή στην “ελληνοτουρκική φιλία”, η κυβέρνηση των “εθνικοφρόνων” “αντιμετωπίζει” τους τούρκους με “μαχητικά” διαβήματα και “αποφασιστικές δηλώσεις”, όσο αυτοί σουλατσάρουν στα ελληνικά πελάγη και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μας ανενόχλητοι!

Exit mobile version