Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το τεκμήριο της προδοσίας του ΚΚΕ από το 1922 έως το 1941

Στα χρόνια 1919 – 1922 στην διάρκεια των οποίων και από την πρώτη στιγμή της Μικρασιατικής εκστρατείας το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) τάσσεται υπέρ της Τουρκίας, οργανώνουν αντιπολεμικούς πυρήνες στο μέτωπο, με το σύνθημα «Στα σπίτια μας!»

Γράφει σχετικώς ο ιδρυτής του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια: «Μια ευρεία αντιπολεμική προπαγάνδα εις το μέτωπο και τα μετόπισθεν αναπτύσσεται. Οργανώνονται ενιαχού στρατιωτικοί κύκλοι προς μελέτη και συζήτηση. Ένα κόμμα αντιπολεμικό δημιουργείται στο μέτωπο… Η απεργία του στρατού στο μέτωπο, έλυσε τη μικρασιατική τραγωδία.» («Η πρώτη σταδιοδρομία του ελληνικού προλεταριάτου», Α. Μπεναρόγια, Εκδόσεις «Κομμούνα»).

Ιδού το τεκμήριο της προδοσίας του ΚΚΕ: 18 Μαρτίου 1941: «Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, από το στρατιώτη μέχρι το στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν’ απαιτήσουν, απ’ το άλλο μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας –ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών που κλείστηκαν με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε 
καλεί την εργατική τάξη κι ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές κι εργάτες πολεμικών εργοστασίων, να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνάνε στην πλατφόρμα του Μετώπου εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές κι επιχείρησης και να παλαίψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα απ’ τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26).

Exit mobile version