Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι “μάσκες” της κυβέρνησης και των “ειδικών”

Μετά από δεκάδες ημέρες αυτού του περίεργου lockdown όπως συνηθίζεται να λέγεται, μας ενημερώνουν ότι δεν πάμε καλά και χρειάζεται πιο αυστηρό πρόγραμμα. Παγκοσμίως τα ίδια. Στην Ελλάδα αυτό κοστίζει 2,5 με 4,5 δισεκατομύρια ευρώ κάθε μήνα. Οπότε γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:
Γιατί ο ιός δεν περιορίζεται παρά τα μέτρα;

Μήπως γιατί αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται ένα έτος τώρα δεν είναι αποτελεσματικά;
Από ότι φαίνεται έχουν αποτελεσματικότητα στην μετάδοση του ιού και στην καταστροφή των οικονομιών.
Γιατί ένας ιός με μικρή θνησιμότητα κοντά στο 0,15% προκαλεί τόσους θανάτους;
Μιλάμε για πανδημία και η παγκόσμια θνησιμότητα έχει μειωθεί.
Η γρίπη έχει εξαφανισθεί;
Καθημερινά όπου και να πάτε αν έχετε κάπου να πάτε, βλέπετε ανθρώπους να φοράνε στοματορινικές μάσκες διαφόρων τύπων. Τις φοράνε όπως να ‘ναι, συχνά τις ανεβοκατεβάζουν με βρώμικα χέρια. Τις φοράνε κάτω από την μύτη.
ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ.
ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ;
Μήπως τα lockdown και η μασκοφορία δεν φέρνουν αποτελέσματα;
ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;
Στα πανεπιστήμια γιατί δίδασκαν άλλα;
Μία μελέτη μάλιστα από το1981 έλεγε ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν ούτε στα χειρουργεία!!! Είναι η μελέτη του Δρ Οrr. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ.
Eντάξει, θα μας τρελλάνεις; Θα μου πείτε. Οι διάφορες Παγώνες άλλα μας λένε. Θα σας κουράσω αλλά θα σας απαριθμήσω μελέτες από το 1975 ως το 2015 που λένε άλλα για τις μάσκες:
Ritter et al., in 1975
Ha’eri and Wiley, in 1980
Laslett and Sabin, in 1989
Tunevall’s 1991 study
Skinner and Sutton in 2001
Lahme et al., in 2001
Figueiredo et al., in 2005
Bahlireview in 2009
Karolinska Institute in Sweden2010
Webster et al., in 2010
Lipp and Edwardsin 2014
Carøe, in a 2014
Salassa and Swiontkowski, in 2014
Da Zhou et al.in 2015
Ας έρθουμε και στο σήμερα. Όλοι οι ασθενείς μου που έστειλα για δοκιμασία κόπωσης σε διαγνωστικά λόγω βλάβης του δικού μου συστήματος, αφού υποχρεώθηκαν να εκτελέσουν την δοκιμασία φορώντας μάσκα, κανένας μα κανένας δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Ανέφεραν ζάλη, δυσφορία και 2 αίσθημα λιποθυμίας.
Σε 20 πολιτείες των USA που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε εσωτερικούς χώρους ανέφεραν λιγότερους θανάτους (<20/100.000 πληθ.)από covid-19 σε σχέση με τις 30 άλλες που είναι υποχρεωτική η χρήση (>55/100.000 πληθ.).
ΓΙΑΤΙ;
Μα γιατί οι μάσκοφορία όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.
Αρχικά κανένας δεν την χρησιμοποιεί σωστά και την μετατρέπει σε όργανο αύξησης της πιθανότητας να μολυνθεί. Δεν στέκομαι μόνο στο γεγονός της αύξησης των δερματικών λοιμώξεων που είναι καταγεγραμμένη. Η πολύωρη χρήση της αλλοιώνει το μικροπεριβάλλον στην περιοχή μύτης και στόματος μειώνοντας την φυσική άμυνα αυτών των πυλών εισόδου παθογόνων. Το 97%των σωματιδίων περνούν από τις μάσκες, οπότε δεν βοηθούν στον έλεγχο των ιών. Πρόσφατα μία Αμερικανίδα ιατρός η Δρ Meritt έδειξε με την χρήση σκόνης από γυψοσανίδες με 10μm διάσταση (οι ιοί έχουν 0.1μm) ότι η περιοχή πίσω από την μάσκα γεμίζει με αυτή την σκόνη. Και το χειρότερο, λόγω του φαινομένου Venturi τα εισερχόμενα σωματίδια κατευθύνονται προς τα ρουθούνια. Επίσης, μέχρι πρόσφατα οι συσκευασίες των μασκών ανέφεραν ότι δεν είναι κατάλληλες για προστασία από ιούς και μικροσωματίδια.

 

Συνταξιούχος ιατρός πρόσφατα σε σούπερ μάρκετ έθεσε ως επιχείρημα της χρήσης μάσκας το γεγονός ότι οι καρκινοπαθείς με ανοσοκαταστολή λόγω χημειοθεραπείας φοράνε στα νοσοκομεία μάσκες. Φυσικά και το κάνουν γιατί έχουν ήδη κατεσταλμένο ανοσοποιητικό, δεν κινδυνεύουν να το καταστρέψουν κι άλλο και έτσι προστατεύονται από το νοσοκομειακό περιβάλλον που βρίθει ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ανθεκτικών μάλιστα στην αντιβίωση. ΕΛΕΟΣ!

Οι μάσκες που χρησιμοποιούνται έχουν κατασκευαστεί για μεγαλύτερα παθογόνα όπως π.χ το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.
Οι ερευνητές που ασχολούνται με θανατηφόρους ιούς προστατεύονται αλλιώς (φώτο). Είναι το ίδιο με τις μασκούλες που οι ‘’λοιμωξιολόγοι’’ απαιτούν να φοράτε; Θα ξόδευαν χιλιάδες ευρώ για τέτοια προστασία ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν μία φτηνή και βολικότερη λύση όπως η μάσκα;

Αυτή η ψευδαίσθηση ότι είστε προστατευμένοι φορώντας μάσκα πρέπει να μην διαδίδεται. Είναι ότι χειρότερο γιατί ο λαός νομίζει ότι έτσιπροστατεύεται…Ή γλυτώνει από τα πρόστιμα. Διευθυντής σούπερ μάρκετ απαίτησε να φορέσω μάσκα, όχι για να μην μολυνθώ αλλά για να μην φάει πρόστιμο. Του είπα αν ανεβάσω στην μύτη την …. λαιμουδέρα (!) που είχα είναι εντάξει; Φυσικά απάντησε με ανακούφιση. Γελοίες καταστάσεις.
Γι΄αυτό παγκοσμίως όσο συνεχίζεται αυτό το παραμυθάκι με την μασκοφορία παντού στον πληθυσμό η ίωση θα θεριεύει.
Π. Κ. καρδιολόγος

πηγή

Exit mobile version