Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Μία απέραντη “Πρέβεζα” η Ελλάδα μας

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις λένε τα δελτία των καναλιών της ξενόδουλης εξουσίας. Μα αυτό δεν είναι ΕΙΔΗΣΗ! Κάθε ημέρα το ίδιο λένε! Είδηση είναι κάτι που είναι πρωτοφανές, κάτι που γίνεται πρώτη φορά και όχι κάτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνηθισμένο. Την ίδια ώρα φιέστες και παράτες και ύμνοι για “σκληροτράχηλους” στρατηγούς γεμάτους… παράσημα(!). Και η απορία μου είναι πότε και που απεδείχθησαν “σκληροτράχηλοι”, αφού πόλεμος δεν έχει γίνει από το 1974 μέχρι σήμερα; Και τα παράσημα που τα πήρανε; Σκύβοντας το κεφάλι στην πολιτική εξουσία, που διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα; 

Ο λαός των γραικύλων φαντασιώνεται μία ιστορία, που δεν έζησε και ούτε έχει την δύναμη της ψυχής για να ζήσει. Φαντασιώνεται “πολέμαρχους” στα χρόνια μίας ταπεινωτικής ειρήνης, θυμίζοντας μας τους στίχους του Γεωργίου Σουρή, που γράφοντας για τον Στρατό “που δεν αιμάτωσε ακόμη το σπαθί του” τον αποκαλεί στρατό των τελετών και των μνημοσύνων. 

Επι του προκειμένου προσετέθη και ένας άλλος “ηρωισμός”… Στις τελετές και τα μνημόσυνα προστέθηκαν και τα… εμβόλια! Μία “Πρέβεζα” του Καρυωτάκη ολόκληρη η Ελλάδα του Μωυσή-Μητσοτάκη και του fake Τσε Γκεβάρα Τσίπρα, που εξασφάλισε βίλα με θέα την Μακρόνησο για να αναπολεί στιγμές ηρωικές, που ποτέ δεν έζησε και ούτε έχει σκοπό να ζήσει. 

Exit mobile version