Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οικονομική κατάρρευση κατά την εορταστική περίοδο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα καταστροφικά αποτελέσματα των “ευεργετικών” μέτρων αντιμετωπίσεως της επιδημίας του κορονοϊού αρχίζουν να φαίνονται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που δόθηκαν πριν από μέρες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι εισπράξεις των εορτών άφησαν πίσω τους τρύπα 2,2 δις ευρώ, δηλαδή σε σχέση με τον τζίρο των 3,5 δις ευρώ της αντίστοιχης περιόδου στο 2019-2020, οι φετινές εμπορικές εισπράξεις κυμάνθηκαν στο ποσό του 1,3 δις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμα και η μειωμένη αυτή απόδοση στον τζίρο για την φετινή “σεζόν”, αφορά κατά 80% τις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές του λιανεμπορίου, που είχαν την υποδομή μιας στοιχειώδους διαδικτυακού τύπου αγοράς. Σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 15.000 από τις 800.000 επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που διαθέτουν λειτουργικά ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).

Η ολοκληρωτική διάλυση των εργαζομένων αλλά και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς επ’ωφελεία των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και λοιπών οικονομικών “κολοσσών”. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από μια κυβέρνηση που ηγεμονεύει μέσα από τα πολιτικά της τζάκια και τις σχέσεις διαπλοκής της με τους μεγαλοκαρχαρίες…

Exit mobile version