Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κραυγή αγωνίας από τον χώρο της εστίασης

“Έχουμε οικογένειες να συντηρήσουμε, η δουλειά μας είναι στα μαγαζιά μας” δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, μιλώντας σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό για τo ενδεχόμενο να “ανοίξει” ο κλάδος της εστίασης.

Η πρόεδρος του σωματείου ανέφερε πως έχει δεχτεί χιλιάδες μηνύματα, με περιπτώσεις όπου κόβεται το ρεύμα σε σπίτια οικογενειών, αφού όπως μας πληροφορεί “δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος, χρωστάει στους προμηθευτές, στους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους υπαλλήλους, μήνες τώρα” ενώ προσέθεσε πως “δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με μία επιστρεπτέα προκαταβολή”. Μια επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ και δεν επαρκεί φυσικά για να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος αναφέρει πως έχουν χρεοκοπήσει πάρα πολλές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τις εκτιμήσεις μας για διάλυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση των “εθνικοφρόνων”!

Η κ. Κωνσταντίνου υπολογίζει πως τον Απρίλιο οι επιχειρήσεις θα έχουν τέτοια χρέη που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται, τονίζοντας την ασάφεια που επικρατεί από τις συνεχώς αμφιταλαντευόμενες δηλώσεις των κρατικών αξιωματούχων, σχετικά τόσο με το άνοιγμα της εστίασης όσο και με τις αποζημιώσεις που θα πρέπει να καταβληθούν στους πληγέντες της πολιτικής του lockdown και καταχρεωμένους καταστηματάρχες.

Παρά την υστερικά φιλοκυβερνητική προπαγάνδα των χορτασμένων από κρατικό χρήμα καναλιών περί “στήριξης της κοινωνίας” από την ΝΔ, η ζώσα πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, με πλήθος Ελλήνων να βυθίζεται στην φτώχεια και στην απελπισία.

 

Exit mobile version