Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού η “ελληνοϊσραηλινή” φιλία: σύμπλευση συμφερόντων Τουρκίας – Ισραήλ

Ως είδηση-“έκπληξη” εξέλαβαν τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης την “αποκατάσταση” των σχέσεων τουρκίας-ισραήλ λόγω των δηλώσεων του ισραηλινού υπουργού ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο κανάλι CNBC-Middle East είπε ότι «θα χαρεί πολύ να δει την τουρκία να συμμετέχει στο φόρουμ για το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου».

Ο εν λόγω υπουργός αποκάλυψε μάλιστα πως πριν από 5 χρόνια συναντήθηκε με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο μια διάσκεψης που είχε διοργανώσει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα στον λευκό οίκο για την πυρηνική ασφάλεια. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως είχανε αρχίσει από τότε συζητήσεις για την κατασκευή ενός αγωγού μέσω τουρκίας για την μεταφορά του ισραηλινού αερίου.

Ο Στάινιτς προσέθεσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να προχωρήσει το ζήτημα και προτείνει την συμμετοχή της τουρκίας στο φόρουμ για το φυσικό αέριο της ανατoλικής Μεσογείου. Τα βλέπουν αυτά άραγε οι κυβερνητικοί γεωπολιτικοί “αναλυτές” που προπαγανδίζουν την δήθεν “αναγκαιότητα” σύναψης σχέσεων της Ελλάδος με το κράτος του Ισραήλ;

πηγή

Exit mobile version