Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιβεβαίωση Χρυσής Αυγής για το φιάσκο των περίφημων “διερευνητικών επαφών” με την Τουρκία

Πληθώρα θεμάτων έθεσε η τουρκική πλευρά προς την ελληνική στην συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη χθες και η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του 61ου γύρου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η τουρκική πλευρά έθεσε στους συνομιλητές της το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και τις γκρίζες ζώνες. Επιπλέον συζητήθηκε και το ζήτημα του εναέριου χώρου, αλλά και η “δημιουργία μηχανισμού” για το μεταναστευτικό, που κατ’ουσίαν σημαίνει ότι οι τούρκοι απαιτούν ακόμη μεγαλύτερα χρηματικά πακέτα από την ευρωπαϊκή ένωση με το λαθρομεταναστευτικό να αποτελεί μονάχα την πρόφαση.

Οι τουρκικές θέσεις στα γεωπολιτικά πεδία που μας αφορούν είναι πάγιες στη συντριπτική πλειοψηφία των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων παρά την κωμική προπαγάνδα των ελληνόφωνων καναλιών να παρουσιάσουν ως “ακραίους” τους (υποτίθεται αντιθετικά προς τους… ανύπαρκτους μετριοπαθείς) αξιωματούχους που έλαβαν μέρος στις χτεσινές διερευνητικές επαφές εκ μέρους της γείτονος χώρας.

Οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η επόμενη φάση των “διερευνητικών επαφών” θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη φυσικά η πολλοστή επιβεβαίωση των όσων είχαμε επισημάνει από την ιστοσελίδα μας μέρες πριν, σχετικά με την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά κι τις ακόρεστες διεκδικήσεις των τούρκων. Η εθνικά επικίνδυνη πολιτική υποτέλειας στην μαφία των Βρυξελλών και της “ελληνοτουρκικής φιλίας”, προϊδεάζουν για την επόμενη προδοσία του καθεστώτος που έρχεται στο Αιγαίο.

Exit mobile version