Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φτιάξε το σώμα και το πνεύμα σου!

1 (1)

Η νεολαία του Έθνους είναι ένας ζωτικής σημασίας συστατικός παράγοντας του και χωρίς αυτή δεν έχει μέλλον. Σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και γαλούχηση της νεολαίας είναι ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση σε γενικότερο επίπεδο. Ο αθλητισμός σε ατομικό επίπεδο προσφέρει στο άτομο μια ολόπλευρη και υγιείς ανάπτυξη της προσωπικότητας, κυρίως στο σώμα αφού αποτελεί και αυτό μέρος της προσωπικότητας μας. Αποδεδειγμένα όμως ο αθλητισμός έχει και ιδιαίτερες ψυχικές ευεργετικές επιδράσεις στο άτομο. Είναι διαπιστωμένο πως ο αθλητισμός συμβάλει ενεργά στο αίσθημα της «διψάς» για καινούριες δραστηριότητες και πράγματα, ενώ παράλληλα προσφέρει αυτοπεποίθηση, ζωντάνια και διαύγεια στο άτομο. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα ομαδικά αθλήματα σε αυτή. Το ομαδικό άθλημα, όπως και κάθε άθλημα, τονώνει μεν τις σωματικές προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου, όμως χρειάζεται και συλλογικότερες και πιο σύνθετες ενέργειες, όπως σχεδιασμός στρατηγικής ή κατανομή αρμοδιοτήτων ή επεξεργασία σχεδίου. Αυτός είναι ένας καλός παράγοντας για την καλή διαμόρφωση της προσωπικότητας, ενώ παράλληλα βοήθα στην κοινωνικοποίηση του ατόμου και είναι φυσικό αφού ο νέος ως άτομο έχει ενταχτεί σε μια ομάδα και αγωνίζεται μαζί της για έναν κοινό στόχο.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως ο συλλογικός αθλητισμός όχι μόνο προσφέρει μια καλή σωματική αγωγή στο άτομο, αλλά του προσφέρει μια υγιείς ψυχαγωγία κάνοντας το να βιώσει μια σειρά από συναισθήματα όπως χαρά, πάθος, θέληση, λύπη και αγωνία. Γενικότερα η ψυχαγωγία είναι ένα σημαντικό μέρος του αθλητισμού αφού σου προσφέρει τόνωση και αναζωογόνηση, ενώ μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν στην εξύψωση του πνεύματος και γενικότερα της ψυχολογίας σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα. Βέβαια ο αθλητισμός δεν προσφέρει ψυχαγωγία μόνο στον αθλητή, αλλά και στον θεατή. Ο θεατής βλέποντας τους αθλούμενους, ταυτιζόμενος με αυτούς, παρακινείται να αθληθεί και ο ίδιος, αποκτά υγιή πρότυπα και συνήθειες.
Ο αθλητισμός φυσικά δεν έχει επίδραση μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό. Είναι καθοριστικής σημασίας ο κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού στον λαό και κυριότερα στην νεολαία. Ο αθλητισμός κουβαλά πολλά θετικά κοινωνικά μηνύματα που μπορούν να προσφέρουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Είναι ένα ζήτημα παιδείας και αγαθό κάθε ανθρώπου. Για αυτό και πρέπει να προωθείται με κάθε τρόπο. Δυστυχώς η σημερινή νεολαία δεν αθλείται και ακολουθεί ανθυγιεινούς τρόπους ζωής, όπως γρήγορο φαγητό, καθόλου άθληση, ενώ μαστίζεται από τσιγάρα και ναρκωτικά, που όχι μόνο καταστρέφουν τον άνθρωπο σωματικά, αλλά και ψυχικά. «Νους υγιής εν σώματι υγιή» έλεγαν οι αρχαίοι προγονοί μας και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχουμε είναι ο αθλητισμός, γιατί εξασφαλίζει την καλή ισορροπία του σώματος και της ψυχής.
Ο αθλητισμός είναι μια αρχαία παράδοση του λαού μας. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φροντίσει την σωματική και ψυχική τους υγειά ξεκινώντας από μικρή ηλικία τον αθλητισμό και φυσικά με την συνοχή της Πολιτείας. Το σημερινό κράτος δυστυχώς πράττει τα αντίθετα και προωθεί τον καταναλωτισμό και την εύκολη ζωή, έχοντας αναθρέψει παιδιά αδύναμα και παχύσαρκα.
Η νεολαία της Χρυσής Αυγής διατηρεί στο έπακρον την καλή σωματική και ψυχική υγειά της απέχοντας από τον παρακμιακό και ανθυγιεινό τρόπο ζωής.
ΠΗΓΗ
Exit mobile version