Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκλητική ανακοίνωση για την μειονότητα της Θράκης από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών

Το θράσος των τούρκων δεν έχει όρια. Επίθεση στην χώρα μας εξαπολύει το τρομο-κράτος ερντογάν κάνοντας λόγο για “καταπίεση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης με αφορμή την 29η Ιανουαρίου”, «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης της Δυτικής Θράκης».

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στηλιτεύει την Ελλάδα για “παραβίαση αποφάσεων” του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στο twitter έχει ως εξής:
«Οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερα από 30 χρόνια για την αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητάς τους. Οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας στους δίκαιους αγώνες τους.»

Αυτή είναι η “ελληνοτουρκική φιλία” στην οποία πιστεύει η ΝΔ. Και αυτά είναι τα επακόλουθα της έλλειψης εθνικής πολιτικής στο ζήτημα της Θράκης που τουρκοποιείται δεκαετίες τώρα, ως μία πάγια προσταγή του ΝΑΤΟ και των αφεντικών της “πατριωτικής” κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Exit mobile version