Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καυστική κριτική καθηγητή του ΑΠΘ στους χειρισμούς της υγειονομικής δικτατορίας Μητσοτάκη

Ασκώντας κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης, τονίζει πως το lockdown δεν στοχεύει σε υπερμεταδότες, ενώ εκτιμά ότι ο εγκλεισμός θα έπρεπε να αφορά σε άτομα τα οποία είναι ευπαθή και όχι στον γενικό πληθυσμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διαδικτυακό μέσο χτες, ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “αδικέστατα” είναι έγκλειστο το σύνολο του πληθυσμού.
“Όταν δεν περιορίζεις τη μετάδοση, τότε ο ιός μεταλλάσσεται σε ηπιότερες μορφές, διότι αυτοί που πεθαίνουν, παίρνουν μαζί τους τα επιθετικά στελέχη. Μέσα σε 6 μήνες λοιπόν, θα επικρατούσαν ελαφρά στελέχη του ιού. Συμπεραίνουμε ότι ο εγκλεισμός ενισχύει τα θανατηφόρα στελέχη”, παρατηρεί ο καθηγητής.
Για την διαχείρηση της οικονομίας από τους “εθνικόφρονες”, έγινε αναφορά για “καταστροφή της οικονομίας και παρουσίαση δικαιολογιών”, ενώ επισημαίνει πως η απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου είναι μάταιη εφ’όσον δεν υπάρχει μέριμνα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ!
“Πρέπει να το διαχειριστούμε τελείως διαφορετικά. Αν συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή, αυτό θα σημάνει ότι δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από τα σπίτια μας και ότι η οικονομία θα μείνει για πάντα στον πάγο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επαφή με τα μικρόβια είναι αυτή που εκπαιδεύει τον οργανισμό μας. Αν συνεχίσουμε να αυτοπεριοριζόμαστε, θα γίνουμε ευπαθείς σε οτιδήποτε έρθει ξαφνικά.(…) Ο μέσος όρος όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 79 έτη”, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι στα νοσοκομεία, έχουν σταματήσει οι νεκροτομές σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του καθηγητή, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστες οι αιτίες θανάτου των ασθενών!
Βέβαια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά υπαλληλάκια σε κανάλια και διαδίκτυο, όποιος διαμορφώνει άποψη που αντιτίθεται το κυρίαρχο “αντιλαϊκιστικό” και “πολιτικά ορθό” αφήγημα, είναι “ψεκασμένος” και “λαϊκιστής”. Οι “εθνικόφρονες” της δεκάρας έχουν το θράσος να νομίζουν ότι διαπνέονται από κάποια “σοφία” που τους καθιστά αυθεντίες!

Exit mobile version