Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

Ο Σαμαράς ήταν ο πρωταγωνιστής των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής. Διώξεων ΑΔΙΚΩΝ με σκοπό μικροπολιτικό. Ήταν αυτός που έστησε την πολιτική σκευωρία εναντίον μας. Η φυλακή μας έχει ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναζητώντας πολιτικό ρόλο ο ξοφλημένος πολιτικός Σαμαράς και ικανός μόνο για το κακό, είπε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς να δηλώνει δεξιός. Εμφανίστηκε ως υπέρμαχος της δεξιάς. Τώρα το θυμήθηκε, που είναι στα αζήτητα της πολιτικής; Από το 1974 μέχρι σήμερα για 47 ολόκληρα χρόνια δεν είχε πει λέξη για δεξιά, γιατί τώρα; Και το πλέον σημαντικό ερώτημα: Είναι δεξιός ο Σαμαράς; 

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο αγαπημένος ανηψιός του αριστερού αδελφού της μάνας του Ζάννα, που επί 21η Απριλίου είχε μάλιστα φυλακιστεί. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αριστερός και σαν φοιτητής στις ΗΠΑ (συγκάτοικος με τον Τζωρτζ Παπανδρέου) είχε λάβει μέρος και σε διαδηλώσεις αριστερών κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπρεπε να κάνει ένα επάγγελμα και έτσι κληρονόμησε την βουλευτική έδρα του αδελφού του πατέρα του στην Μεσσηνία. Έτσι έγινε ο Σαμαράς “δεξιός”.

Στα χρόνια που είχε φύγει από την Νέα Δημοκρατία, όταν είχε ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη, όχι μόνον δεν έλεγε λέξη για δεξιά, αλλά αντίθετα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πάρει αποστάσεις από κάθε απόχρωση ή θέση, που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει δεξιό. Συγκρούστηκα μάλιστα με τον Νικήτα Κακλαμάνη όταν αυτός πρότεινε να κινηθεί προς τα δεξιά η Πολιτική Άνοιξη. Και βεβαίως ο Σαμαράς είναι αυτός που άνοιξε με την εκλογή Στεφανόπουλου τον δρόμο στον Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ.

Exit mobile version