Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γράφει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: Το 1821 και ο… Βολταίρος! 

Παρακολουθώ με θλίψη μέσα από το κελί μίας φυλακής, αιχμάλωτος πολέμου – “εγκληματίας γνώμης”, τα όσα λέγονται και γράφονται ότι θα γίνουν για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση των Ελλήνων του 1821. Θλίψη και απορία για το ποια μπορεί να είναι η σχέση της μοναδικής και απαράμιλλης Μαρίας Κάλλας ή του μεγάλου μουσικού Δημητρίου Μητρόπουλου με το 1821 και γιατί να γίνουν όλες αυτές οι κακόγουστες και άστοχες “φιέστες” στο όνομα του 1821… Και ασφαλώς η πιο μεγάλη μου απορία είναι πόσο αρμόζει να τιμούν αυτούς που κέρδισαν την ΛΕΥΤΕΡΙΑ τους με το Αίμα και τα όπλα τους οι εργολάβοι μίας ειρήνης γεμάτης ΝΤΡΟΠΗ, ταπείνωση και υποτέλεια.

Και δεν αντιδρά κανένας. Ελάχιστες οι φωνές, που υψώνουν αντίλογο όπως αυτή του καθηγητού Βυζαντινής Αρχαιολογίας κυρίου Δ.Δ. Τριανταφυλλόπουλου, που έγραψε:

“Ποιό είναι το σκεπτικό τους;… Χωρίς καμία σύνδεση με το ευρύτερο πλαίσιο της τετρακοσιάχρονης εξέγερσης και αντίστασης του Γένους; Θα μιλάνε αστόχαστα για “γένεση του Νέου Ελληνισμού” το 1830 ή στην καλύτερη περίπτωση, κατά το σχήμα των διαφωτιστών, από το 1770;…”

Ναι! Γι’ αυτά μιλάνε και θα μιλάνε ακατάπαυστα για έναν ολόκληρο χρόνο και αυτό το έχουν προετοιμάσει δεκαετίες ολόκληρες στις μέσα σελίδες των φυλλάδων  πολυτελείας με τις πολλές προσφορές (από εκπτώσεις σε super market μέχρι… σερβιέτες), σελίδες στις οποίες ορφανά του Μαρξ και σκυλιά του φιλελευθερισμού με σύστημα και επιμονή έφθειραν κάθε Εθνική Αξία.

Ναι, ο “διαφωτισμός” μας ελευθέρωσε… Όλοι οι Αγωνιστές είχαν μαζί τους στο Βαλτέτσι, στα Δερβενάκια, στην Γραβιά, στην Βέργα και την Αλαμάνα είχαν δίπλα από το καρυοφύλλι τους τον Βολταίρο, τον Ζαν Ζακ Ρουσώ και τον Μοντεσκιέ! Τόσο ψεύτες και δεν ντρέπονται!

N.Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας
Λαϊκού Συνδέσμου
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version