Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Πίσω από τις θημωνιές»…ο Τζιτζικώστας χρηματοδοτεί ελληνοσκοπιανή κινηματογραφική ταινία!!!

Υπήρξε μια εποχή, όχι και τόσο μακρινή , στην οποία ο νυν περιφερειάρχης Π.Κ.Μ. είχε φορέσει την στολή του Μακεδονομάχου, εξαπολύοντας μύδρους κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς.

Έκτοτε όμως τα χρόνια παρήλθαν , ο σκοπός (δηλαδή η υφαρπαγή της ψήφου των Ελλήνων πατριωτών) επετεύχθη, και ο κ.Τζιτζικώστας άφησε στην άκρη τα…κουμπούρια και τα φυσεκλίκια, συντασσόμενος πλέον απόλυτα με την πολιτική του κομματικού μαντριού εις το οποίο ανήκει , περί συνεργασίας και αρμονικής συνύπαρξής μας με τους προσφάτως βαπτισθέντες ως «Μακεδόνες» βόρειους γείτονές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν της πιστής εφαρμογής και τήρησης της κατάπτυστης συνθήκης των Πρεσπών , κατά καιρούς εισάγονται προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο και στις επιμέρους επιτροπές του θέματα ημερήσιας διάταξης στα σχετικά έγγραφα των οποίων το σκοπιανό κρατίδιο αναφέρεται ως «Βόρεια Μακεδονία». Πλην όμως, το γεγονός αυτό ουδόλως ενοχλεί το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων οι οποίοι και υπερψηφίζουν αδιαμαρτύρητα τις σχετικές εισηγήσεις –πλην βεβαίως των περιφερειακών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής.

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ.Μ. η οποία έλαβε χώρα «διά περιφοράς» την 9η Φεβρουαρίου , η έμπρακτη στήριξη της διοίκησης Τζιτζικώστα στο αφήγημα περί «Βόρειας Μακεδονίας» , ανήλθε σε άλλο επίπεδο:

Το υπ’αριθμόν 5 θέμα της ημερήσιας διάταξης , έφερε τον αθώο και αδιάφορο φαινομενικά τίτλο: «Έγκριση της ανάθεσης με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση κατά το άρθρο 32, παρ.2, περ.β΄του ν.4412/2016 για την: Κάλυψη δαπανών επαγγελματιών οπτικουακουστικών παραγωγών FILM OFFICE 2021».

Όπως προκύπτει όμως από τα συνοδευτικά της εισήγησης έγγραφα, η Π.Κ.Μ καλείται να επιδοτήσει-χρηματοδοτήσει την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» («Behind the Haystacks») της σκηνοθέτη Ασημίνας Προέδρου.

Ψάχνοντας για περαιτέρω στοιχεία περί του εν λόγω κινηματογραφικού έργου , για το οποίο ο κ.Τζιτζικώστας έκρινε ότι χρήζει χρηματικής επιδότησης από τα ταμεία της Π.Κ.Μ , βρήκαμε τις εξής πληροφορίες από το διαδίκτυο: Πρόκειται για την πρώτη συμπαραγωγή ελληνοσκοπιανής ταινίας η οποία μάλιστα ήδη έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Πολιτιστικής Υποστήριξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Eurimages). Στην συμπαραγωγή αυτή εμπλέκεται και η Γερμανία, ενώ συμπαραγωγός μαζί με τον κάτοχο από την ελληνική πλευρά είναι η εταιρεία παραγωγής «Sector Film» από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με σκοπιανά δημοσιεύματα, «πρόκειται για το πρώτο κινηματογραφικό έργο μεταξύ παραγωγών από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία σε συνεργασία με τη Γερμανία, το οποίο έλαβε οικονομική υποστήριξη από την Eurimage».

Για όσους αναρωτιούνται τι διαπραγματεύεται η συγκεκριμένη ταινία και ποιο το σενάριό της , η απάντηση είναι λίγο πολύ αναμενόμενη: «Η ταινία σχετίζεται με την προσφυγική κρίση και τις σύγχρονες κοινωνίες» και εστιάζει στην «λίμνη Δοϊράνη που βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, και τους δύο διαφορετικούς κόσμους που υπάρχουν στις δύο πλευρές των συνόρων» , σύμφωνα με την σκηνοθέτη της.

Η ως άνω πρόταση –εισήγηση , όπως ήταν φυσικό , υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην φυσικά της Ελληνικής Αυγής. Ο συναγωνιστής Νίκος Χρυσομάλλης, με την ιδιότητά του ως μέλους της Οικονομικής Επιτροπής , ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την συγκεκριμένη πρόταση , καταγγέλοντάς την και στηλιτεύοντας την πολιτική υποκρισία του πάλαι ποτέ «μακεδονομάχου» κ.Τζιτζικώστα.

Σημειωτέον δε , ότι όλοι αυτοί που σήμερα χρηματοδοτούν την ελληνοσκοπιανή ταινία, απαξίωσαν και αδιαφόρησαν για σπουδαίες κινηματογραφικές προσπάθειες με εθνικό προσανατολισμό , όπως οι εξαίρετες ταινίες «ΕΞΟΔΟΣ 1826» και «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» του εξαίρετου Έλληνα σκηνοθέτη κ. Βασίλη Τσικάρα, ο οποίος χρηματοδότησε τα έργα του αποκλειστικά και μόνο από χορηγίες ιδιωτών, έχοντας βρει ερμητικά κλειστές κάθε πηγή κρατικής χρηματοδότησης .

Η Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία θα συνεχίσει να μάχεται με κάθε τρόπο εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, τιμώντας στο έπακρον την λαϊκή εντολή που έχει λάβει. Ενόψει δε της θλιβερής στροφής Τζιτζικώστα προς την κατεύθυνση της πιστής τήρησης της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών , είμαστε βέβαιοι ότι πλέον εκπροσωπούμε όχι μόνο τους ψηφοφόρους μας , αλλά και τις δεκάδες χιλιάδες αγνών πατριωτών στην κεντρική Μακεδονία οι οποίοι στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές παραπλανήθηκαν από την πλαστή και θεατρινίστικη εικόνα του «μακεδονομάχου» Τζιτζικώστα και του έδωσαν την ψήφο τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

πηγή 

Exit mobile version